Mariborčani stavijo na napadalen nogomet

Aktualni državni nogometni prvak Maribor bo jutri v okviru prvega kola evropske lige gostil grški Panathinaikos.

Objavljeno
19. september 2012 13.31
Posodobljeno
19. september 2012 13.31
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Pred nogometaši Maribora je prva preizkušnja evropske lige, jutri bodo na domačem Ljudskem vrtu gostili grško moštvo Panathinaikos (21.05).

Trener aktualnih državnih prvakov Darko Milanič je na novinarski konferenci dejal, da je glavni cilj moštva osvojiti več točk kot preteklo sezono tekmovanja, prav tako pa naj bi našli rešitev, kako premagati goste iz Grčije.

»Imeli smo malce več časa za pripravo na tekmo, reprezentančna pavza je bila v veliki meri posvečena pripravi na nasprotnika in na prvenstvene tekme, tako da sem prepričan, da smo dobro pripravljeni in da smo skozi analizo nasprotnika našli neke njihove slabe točke oziroma, da smo našli način, kako bi jih premagali. Zavedamo se, da bo jutri zelo težko, nasprotnik je zelo kakovosten, ne glede na težave, ki jih ima v domačem prvenstvu, predstavlja silo in ima vrsto zelo kakovostnih igralcev, ki opozarjajo nase in imajo talent. Naš cilj je jasen. Želimo biti boljši kot lani, gradimo na izkušnjah, gradimo na izvrstni formi, v kateri je moštvo, jutri bomo naredili vse za zmago. Kaznovan je Arghus, vsi ostali z izjemo Mitje Vilerja, ki pa že trenira z ekipo, pa so nared,« je povedal Milanič, ki stavi na napadalen nogomet.

»Vse evropske tekme, tudi tiste lani, smo skušali igrati napadalno, tudi proti Dinamu in tudi tokrat bomo. Lani smo predvsem v zadnjem delu tekme popuščali, do takrat igrali tudi odlično, a to nas je stalo veliko moči. Tokrat smo zbrali že toliko izkušenj in se znamo odzvati v takih trenutkih. Jutri bo tudi fizično zelo zahtevno in morali bomo uporabiti vso fizično pripravljenost, ki jo premoremo. To je evropska tekma, bistveno drugačna kot domače prvenstvo,« je še dodal trener štajerske ekipe.

Tavares: Najbolje je začeti doma

Kapetan moštva Marcos Tavares jutrišnjo tekmo pričakuje z optimizmom, saj verjame, da je tekmovanje najbolje otvoriti pred domačimi navijači. »Čakamo na jutrišnjo tekmo. Kot pravi trener, bomo naredili vse za boljši izkupiček kot lani, naš cilj je, da zmagamo nekaj tekem v tej ligi in da osvojimo več točk. Jutri bo težko, Panathinaikos je velik klub in dobra ekipa, ampak mi igramo doma, kjer smo gostitelji in bomo naredili vse, da zmagamo. Lani smo v tej ligi igrali prvič, zdaj vemo kako se ta liga igra in vsekakor je bolje prvo tekmo odigrati doma.«

Grki so danes že prispeli v Maribor, kjer bodo nocoj v Ljudskem vrtu opravili tudi prvi trening. Na jutrišnjem obračunu bo pravico delili sodniki z Irske, na čelu z Alanom Kellyjem.