Milanič: Ne želimo se ustaviti

Nogometaši Maribora po sinočnji prvi zmagi v evropski ligi v skupini J vodijo pred Laziem, Tottenhamom in Panathinaikosom.

Objavljeno
21. september 2012 08.14
Posodobljeno
21. september 2012 11.05
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Maribor - Nogometaši Maribora so sinoči pogumno krenili v evropsko ligo in dosegli zgodovinsko prvo zmago. Pred razprodanim štadionom v Ljudskem vrtu je s 3:0 je padel Panathinaikos. Potem ko se je drugo srečanje v skupini J med Laziem in Tottenhamom končalo brez zadetkov, pa so vijolični tudi zavzeli vrh letvice.

Panathinaikos resda ne doživlja svojih najboljših časov, vseeno pa so Mariborčani z borbeno igro zasluženo prišli do zmage. S prepričljivim pristopom nogometašev je bil po tekmi zelo zadovoljen trener Darko Milanič: »Vsi v tem prostoru smo izredno zadovoljni s predstavo Maribora, to je čudovita zmaga. Igrali smo veliko bolje kot tekmec, trikrat zadeli, to je prva zmaga v evropski ligi in izredno sem zadovoljen.«

Kot je povedal Milanič, je bila od ena od najboljših predstav njegove ekipe, ki je v zadnjem obdobju naredila velik napredek. »Niti v enem trenutku nismo pozabili na naloge, ki smo si jih zadali. V tem pogledu smo se nekaj naučili od lani, opozorila in nenehno govorjenje o napredku in koraku naprej so zadostovala. Veliko tekem smo odigrali v evropski ligi, to ni bilo kar tako, igralci so danes pokazali veliko mero zrelosti,« je povedal in priznal, da se tokrat ni bal vodstva, ki so ga vijočini v preteklosti že znali zapraviti. »Tekme se razlikujejo, to danes vodstvo smo imeli nadzor nad tekmo, nasprotnik ni nekaj storil s postavitvijo, načinom, da bi nas ogrozil, mi smo nadzorovali, je pa res, da veliko naučili lani, plačali šolo, zdaj boljše postavit in ne glede na postavitev igralcev na igrišču smo ostali zreli do konca,« je še dejal.

Apetiti rastejo

Zmaga jih v pred nadaljevanjem v težki skupini J opogumlja, cilji pa so po samozavestni in pogumni predstavi že zrasli. »Cilji se jasno iz dneva v dan lahko spremenijo. Uživajmo v tej zmagi, zdaj ni čas, da bi leteli. Prizadevali si bomo za čim več točk, želimo jih več kot lani in to nam je že v prvem krogu uspelo, ne želimo pa se tu ustaviti,« je še povedal Milanič.

O nadaljevanju je spregovoril tudi vratar Jasmin Handanović: »Zdaj je še prezgodaj govoriti o vodstvu na lestvici, vsi smo veseli treh točk, gledamo naprej in se ne ustavljamo. Apetiti rastejo iz tekme v tekmo, v nogometu si sledijo vzponi in padci, zdaj je Maribor v dveh letih v vzponu. Najprej se moramo zdaj lepo regenerirati in pripraviti na prvenstvo ter iti korak za korakom iz tekme v tekmo.«

Ferreira ne beži od odgovornosti

Medtem na drugi strani trener Panathinaikosa Jesualdo Ferreira ni mogel verjeti, da je njegovo moštvo odigralo tako slabo. »Raven ekipe v igri je padla in preprosto se ni dalo tega izboljšati v danem trenutku. Igra je bila slaba in takšnega rezultata nisem pričakoval. Pomembno pa je, da ostanemo v teh težkih časih skupaj, da pozabimo na težave, ki jih je imela ekipa. Smo v zelo težkem obdobju, izgubili smo samozavest in seveda ne bežim od svoje odgovornosti,« je dejal.