Milanič z dveletno pogodbo

Nekdanji trener Maribora Darko Milanič bo skušal angleškega drugoligaša Leeds čimprej dvigniti z 11. mesta lestvice.

Objavljeno
22. september 2014 22.19
mpi/Darko Milanič
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Leeds - Razvpiti italijanski lastnik Massimo Cellino, ki je svojčas v Cagliariju v 22 letih zamenjal kar 36 trenerjev, je izbral: na vroči stolček angleškega drugoligaša Leedsa bo sedel 46-letni Primorec Darko Milanič, ki je v soboto s klopi spremljal še zadnjo tekmo Sturma, h kateremu se je preselil pred minulo sezono po nekaj uspešnih letih pri serijskem slovenskem šampionu Mariboru.

Leedsu v novi drugoligaški sezoni ni z rožicami postlano, saj s 13 osvojenimi točkami drži šele enajsto mesto, v osmih kolih pa je vpisal štiri zmage, en remi in tri poraze. Potem ko je moral po katastrofalnem začetku stolček zapustiti Dave Hockaday, ki mu je Cellino pokazal vrata le šest tekem po podisu pogodbe, je bil začasni »gasilec« Neil Redfearn uspešnejši, saj v štirih dvobojih sploh ni utrpel poraza.

Vseeno se je Cellino odločil za Milaniča, ki je novemu delodajalcu obljubil dveletno zvestobo. O tem se je po otoških medijih šušljalo že nekaj časa, a je Izolan govorice vmes že kategorično zanikal, nato pa moral snesti besedo.