Mladi Icardi bo zamenjal Messija

Mauro Icardi ima sicer kar tri potne liste, a je zavrnil italijansko povabilo in bo raje zaigral za Argentino.

Objavljeno
01. oktober 2013 13.05
Italy Soccer Serie A
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Buenos Aires - Namesto poškodovanega Barceloninega zvezdnika Lionela Messija (v ligaškem obračunu z Almerio si je natrgal desno stegensko mišico), ki bo z igrišč odsoten dva do tri tedne, je argentinski nogometni selektor Alejandro Sabella za kvalifikacijska dvoboja za nastop na svetovnem prvenstvu prihodnje leto v Braziliji s Perujem in Urugvajem v igralski kader naknadno vpoklical mladega, komaj 20-letnega Interjevega napadalca Maura Icardija.

Ta se sicer ponaša s kar tremi potnimi listi - poleg argentinskega ima v žepu tudi španskega in italijanskega -, zato ga je italijanska nogometna zveza, podobno kot pred njim že Maura Camoranesija in Pabla Osvalda, skušala prepričati, da bi zaigral za »azzurre«, a se je nadarjeni mladenič očitno odločil drugače.

Za Argentino odsotnost prvega asa izbrane vrste ne predstavlja večje ovire, saj se je že uvrstila na šampionat v Braziliji. Sabellovi izbranci se bodo sicer s Perujem pomerili prihodnji petek v Buenos Airesu, gostovanje pri Urugvaju pa jih čaka štiri dni pozneje v Montevideu.