Mladi slovenski nogometaši z zmago nad Litvo še trdneje na vrhu

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v kvalifikacijah za uvrstitev na Euro 2013 z 2:0 premagala Litvo.

Objavljeno
10. november 2011 16.56
Posodobljeno
10. november 2011 16.56
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Nova Gorica - Mladi slovenski nogometaši so v kvalifikacijah za uvrstitev na Euro 2013 v 2. skupini z 2:0 premagali Litvo. Varovanci Tomaža Kavčiča so si tako na zadnji tekmo jesenskega dela zagotovili vodilno mesto v skupini, zmaga pa je kajpak odlična popotnica v spomladanski del kvalifikacij. Za uvrstitev na prvenstvo sicer ne šteje le zmaga v skupini, temveč bodo o tem odločale dodatne kvalifikacije.

Nadobudni slovenski nogometaši so zapretili že v prvi minuti, ko se je po podaji Roberta Beriča priložnost ponudila Rajku Repu, a je bil slovenski kapetan premalo natančen. V podobnem slogu so Slovenci tudi nadaljevali prvi polčasu. Številne priložnosti sta imela Lazarevič in Vučkič. Zapretili so tudi Litovci, vseeno pa so imeli slovenski nogometaši pobudo na igrišču. Končno so bili natančni v 23. minuti, ko po natančni podaji kampla žogo v gol pospravil Berič. Nogometaš Maribora je bil eden od krivcev tudi za drugi slovenski zadetek. Akcijo je v 37. minuti pripravil razigrani Vučkič, ki je v sredini našel Beriča, napad pa je uspešno zaključil Lazarevič.

S podobno igro so varovanci Tomaža Kavčiča nadaljevali tudi v drugem polčasu, ko so povsem nadzorovali dogajanje na igrišču, gledalce navdušili tudi z nekaterimi lepimi in duhovitimi akcijami ter imeli številne priložnosti, da še povišajo vodstvo nad Litvo. Tako je denimo tretji zadetek v 68. minuti namesto litovskega vratarja preprečil kar Berič. Po strelu Vučkiča je žoga že bila namenjena v mrežo, a je zadela slovenskega nogometaša, ki se ji je nespretno umikal. V zaključku tekme so Slovenci še naprej brez težav držali vse niti igre v svojih nogah, tako da so se na koncu lahko povsem zasluženo veselili treh točk.

To je za Slovence že četrta zmaga v tem kvalifikacijskem ciklusu, z njo pa so se pred junijskim nadaljevanjem kvalifikacij utrdili na vrhu 2. skupine. Slovenske upe naslednja tekma v teh kvalifikacijah čaka šele 1. junija 2012, ko bodo gostili Malto.

Slovenija - Litva 2:0 (2:0)

Berič 23., Lazarevič 37.

Začetni postavi:

Slovenija: Oblak, Jovič, Trajkovski, Krhin, Struna, Mitrovič, Kampl, Rep, Vučkič, Lazarevič, Berič

Litva: Zubas, Jarmalavicius, Pilypas, Juozaitis, Brokas, Žulpa, Cernych, Urbaitis, Vaskela, Novikovas in Nakrosius.

Lestvica:

1. Slovenija 13 točk (5 tekem)
2. Švedska 10 (4)
3. Finska 7 (4)
4. Malta 5 (6)
5. Litva 3 (5)
6. Ukrajina 1 (2)