Proti Litvi brez Božiča in Radana

Oslabljena slovenska reprezentanca do 21 let se bo v četrtek pomerila z Litvo, selektor Kavčič nasprotnikov ne podcenjuje.

Objavljeno
08. november 2011 12.20
Posodobljeno
08. november 2011 13.13
P. D., Delo.si
P. D., Delo.si
Šempeter pri Gorici - V četrtek ob 16. uri bo v novogoriškem športnem parku slovenska reprezentanca do 21 let igrala šesto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2013. Pomerila se bo z ekipo iz Litve, ki so jo na prvi medsebojni tekmi v gosteh že premagali z 1:0, poroča STA.

Slovenci so zaenkrat na petih tekmah zbrali 10 točk, kar jih postavlja na vrh v skupini 2. Enako število točk imajo Švedi, s to razliko, da so Švedi odigrali tekmo manj kot naši. Po lestvici navzdol švedski sledijo še Finska, ki je odigrala štiri tekme in ima sedem točk, nato pa še Malta, Litva in Ukrajina (Ukrajina je do sedaj igrala le dve tekmi). Play offa, po katerem bo znanih sedem udeleženk zaključnega turnirja, se bodo lahko udeležile zmagovalne ekipe desetih skupin ter štiri najboljše drugouvrščene ekipe.

Na prihajajoči tekmi jim dobro kaže, saj so jih enkrat že premagali, vendar selektor Tomaž Kavčič pravi, da nasprotnikov nikakor ne bodo podcenjevali, ampak bodo na igrišče šli zbrani in osredotočeni na igro.

»Igramo od tekme do tekme, z lestvico se ne obremenjujemo. Zavedamo pa se, da imamo dobro izhodišče. Toda vsaka tekma nosi svoje, tudi na tej moramo biti stoodstotni. Lahkih ekip ni, tudi mi smo Litvi dali zadetek šele ob koncu, Švedi pa so jim ga zabili šele v sodniškem podaljšku. Šli bomo brez podcenjevanja, moramo biti osredotočeni, da damo vse od sebe, kar smo sposobni v tem trenutku. Smo samozavestni, ne pa prepotentni,« pred tekmo pravi Kavčič, ki se je ozrl tudi na igro četrtkovega tekmeca.

»Oni veliko tečejo, so disciplinirani, dobro stojijo v obrambi, toda to je danes prisotno že pri večini ekip. Imajo tudi dober prehod v napad, premorejo hitre igralce spredaj, tako da bo treba biti pazljiv,« je še dodal strateg mlade reprezentance.

V ekipi imajo sicer težave s poškodbami nogometašev, saj dva igralca, Matej Radan in Matjaž Božič, zaradi zdravstvenih težav ne bosta mogla nastopiti, še piše STA. Poškodovan je tudi Kevin Kampl, strelec, ki je zabil edini gol na tekmi z Litvo, Kavčič kljub temu ne bo klical drugih nogometašev.

Seznam igralcev na prihajajoči tekmi z Litvo:

Vratarja:

Jan Oblak (Uniao Leiria)

Elvis Džafić (Olimpija

Branilci:

Miha Blažič (Koper)

Aljaž Struna (Koper)

Boban Jović (Olimpija),

Martin Milec (Maribor),

Dejan Trajkovski (Maribor),

Nemanja Mitrović (Bologna)

Mitja Rešek (Heerenveen)

Vezisti:

Matic Fink (Olimpija)

Enej Jelenič (Padova)

Dejan Lazarević (Padova)

Kevin Kampl (Osnabruck)

Rene Krhin (Bologna)

Miha Mevlja (Gorica)

Rajko Rep (Mura 05) 

Haris Vučkić (Newcastle)

Napadalci:

Robert Berić (Maribor)

Leon Črnčič (Rudar Velenje)

Kris Jogan (Gorica)