Mladinska liga prvakov: vijolični upi potegnili kratko

V ogrevanju pred nocojšnjim spektaklom v Ljudskem vrtu je Sportingov podmladek na Ptuju odpravil mariborskega (3:1).

Objavljeno
17. september 2014 17.54
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ptuj - V ogrevanju pred nocojšnjim (20.45) spektaklom v Ljudskem vrtu, kjer bo slovenski nogometni šampion Maribor v uvodnem dvoboju lige prvakov gostil zasedbo Sportinga, sta se pred tem na Ptuju v okviru mladinske lige prvakov pomerila še podmladka obeh moštev. Golobradi »vijoličasti« niso znali izkoristiti prednosti domačega terena in so pokleknili z 1:3 (0:1), prihodnjo tekmo pa bodo odigrali 30. oktobra v gosteh pri Schalkeju.

Obračun je bil sprva načrtovan za Lendavo, a so ga zavoljo tamkajšnjega preveč razmočenega igrišča prestavili na Ptuj. Portugalci so hitro dali vedeti, da so prišli po tri točke, prvi korak v tej smeri pa so naredili v 30. minuti, ko je enajstmetrovko, ki jo je po prekršku nad Lisandrom Semedom zakrivil Deni Štraus, izkoristil Jose Postiga. Do odmora se rezultat ni več spremenil, tudi v prvem delu drugega polčasa je bilo podobno, nato pa je v 76. minuti povišal Jose Correia.

Vendar pa se domači niso vdali, že štiri minute pozneje je namreč s častnim mariborskim golom znižal kapetan Nik Lorbek, ki je uspešno sprožil z bele točke, potem ko je v kazenskem prostoru Araujo zrušil Žana Florjanca. Gostitelji so skušali v končnici ujeti vsaj točko, a je njihove načrte prekrižal Luis Eloi, ki je bil uspešen v drugi minuti sodnikovega dodatka. Tudi statistični podatki potrjujejo, da je bil Sporting dejavnejši tekmec: razmerje obetavnih poskusov je bilo 19:6, strelov v okvir vrat 7:2, kotov pa 11:2 v njegovo korist.