Morel po incidentu ostal brez pogodbe

Pri slovenskem nogometnem prvoligašu Domžale so prekinili pogodbo z Benjaminom Morelom zaradi težav z disciplino.

Objavljeno
03. december 2015 17.58
Benjamin Morel in Bojan Ostojić,Ljubljana Slovenija 02.07.2015
G. L.
G. L.

Domžale - Problematični francoski nogometaš Benjamin Morel ni več član prvoligaša iz Domžal. Pri tretjeuvrščenem moštvu Prve lige Telekom Slovenije so z vezistom sodelovanje prekinili po včerajšnjem remiju z državnimi prvaki iz Maribora (0:0), in sicer zaradi kršenja klubskih načel.

»Delovanje Nogometnega kluba Domžale temelji na medsebojnem spoštovanju, sodelovanju in reševanju morebitnih sporov na nenasilen, miren in kulturen način. Benjamin Morel je po tekmi z Mariborom kršil vsa omenjena načela in s svojim dejanjem omadeževal ugled kluba. Za 28-letnega nogometaša je to že druga resnejša kršitev postavljenih pravil obnašanja v jesenskem delu letošnje sezone. Prvič je bil za dva tedna odstranjen iz prvega moštva, tokrat pa vodstvu kluba ni preostalo drugega, kot da z Morelom prekine sodelovanje,« so v izjavi za javnost zapisali pri domžalskem moštvu.

»Osnova delovanja ekipe je spoštovanje med igralci. Ko nekdo tega spoštovanja ne kaže več, je potrebno ukrepati. Za dobrobit celotnega kolektiva smo se odločili za takšno potezo. Najbolj pomembno je, da kolektiv živi v sožitju in skupaj ustvarja rezultate. Vedno bomo vlekli poteze, ki bodo ohranjale zdrav kolektiv. Tako hudim in ponavljajočim kršitvam ne bomo nikoli pogledali skozi prste. Stvar je za nas s tem zaključena in vsi smo že popolnoma osredotočeni na tekmo proti Olimpiji, ki jo želimo zmagati,« pa je za klubsko spletno stran povedal trener Luka Elsner.

Morel je v tej sezoni za svoj že nekdanji klub dosegel dva zadetka. Domžalčani imajo po 20 kolih 34 točk, zaostanek enajstih točk za vodilno Olimpijo pa bodo skušali oklestiti v predzadnjem kolu jesenskega dela prvenstva v nedeljo v Stožicah.