Moteči hrup, nočni klubi in igralnice

Selektor ukrajinske nogometne reprezentance Mihajlo Fomenko najel cel hotel pod Pohorjem.

Objavljeno
17. november 2015 01.00
Ukraine Slovenia Euro Soccer
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Maribor – Ukrajinski selektor Mihajlo Fomenko pred povratno tekmo v Mariboru ničesar ni prepustil naključju. Reprezentante je odpeljal v hotel Arena pod Pohorjem, kjer jih bo lahko obvaroval pred »motečimi zunanjimi dejavniki«, kot so hrup, nočni klubi in igralnice. Vse je torej podredil temu, da njegovi zvezdniki ne bi prišli v morebitno skušnjavo. »Druga selektorjeva zahteva je bila, da bi se od hotela do štadiona vozili največ 30 minut,« je razkril menedžer ukrajinske reprezentance Sergej Baranovskij, ko je izbiral nastanitev za reprezentanco. Zato je na zahtevo Fomenka odpotoval v Maribor že 27. oktobra, med Moravskimi Toplicami in Pohorjem pa je izbral slednjo možnost, ki pomeni bistveno krajšo vožnjo do štadiona v Ljudskem vrtu. »Le 15 minut,« je izpostavil Baranovskij.

Ukrajinski selektor je zahteval za svoje fante savno, džakuzi in plavalni bazen in to je tudi dobil. Hkrati je ukrajinska delegacija oktobra od hotela zahtevala popoln mir za svojo reprezentanco. Vodstvo zveze je želelo zagotoviti mirno spanje reprezentantom, ki jih ne bo mogel motiti niti naključni obiskovalec hotelskega objekta pod Pohorjem, ki – mimogrede – leži le nekaj sto metrov stran od hotela Habakuk, v katerem so nastanjeni Slovenci. »Imamo dogovor, da niti v hotelskem preddverju ne bo prav nikogar, saj smo zakupili celoten hotel od 15. do 17. novembra,« je razkril Baranovskij in dodal, da je želel Fomenko sprva odpeljati reprezentanco v hotel Habakuk, ki pa so ga zase izbrali Slovenci. Šele nato je po dnevu premisleka med Prekmurjem in Pohorjem izbral slednje.

Medtem ko so Slovenci vzeli s seboj kuharja Tineta Janežiča – v Lvovu je bil že v petek –, Ukrajinci pod Pohorje niso pripeljali šefa kuhinje. »Tega nikdar ne počnemo. Naš reprezentančni zdravnik je sestavil jedilnik, ki smo ga posredovali hotelu. Na njem ni nič posebnega, na primer jagenjčkov kotlet,« je še dodal Baranovskij in izpostavil zastarelo tribuno v Ljudskem vrtu.