Mourinha jezi sodniška napaka

Trenerja Reala Madrida Joseja Mourinha je na včerajšnji tekmi lige prvakov proti Lyonu zmotila sodniška napaka Wolfganga Starka, ki ni kaznoval igranja z roko Yoanna Gourcuffa.

Objavljeno
23. februar 2011 14.16
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Lyon - Real Madrid si je na sinočnji tekmi osmine finala lige prvakov v Lyonu z neodločenim izidom (1:1) sicer zagotovil ugodno izhodišče pred nadaljevanjem, vseeno pa trener »galaktikov« Jose Mourinho ni bil najbolj zadovoljen. Zlasti ga je zmotila napaka nemškega sodnika Wolfganga Starka, ki v 63. minuti ni kaznoval Yoanna Gourcuffa zaradi igranja z roko. Nogometaš Lyona je namreč tako ustavil prosti strel Cristiana Ronalda, ki bi Real morda popeljal v vodstvo. To je že nekaj minut za tem uspelo Karimu Benzamaju, ki je tedaj vstopil v igro.

Mourinho je kajpak ob prekršku Gourcuffa ostro protestiral, v svojem slogu pa je o njem razporedal tudi na novinarski konferenci po tekmi. »Verjamem, da ni lahko biti sodnik, a pojavljajo se napake. Morda tudi zaradi utrujenosti ali počasnosti. To je dejstvo, ki ga pač moramo sprejeti. Toda na drugi strani prihaja do napak, ki jih ne moremo opravičiti. Ob prostem strelu se je jasno videlo igranje z roko, to bi jasno dokazal tudi video posnetek. Tudi jaz sem videl prekršek, pa sem bil 50 metrov stran. Sodnik in njegovi pomočniki so stali le nekaj metrov stran, pa ga niso videli. Le kako je to mogoče,« se je spraševal Portugalec. Razvpitega trenerja zdaj skrbi, da bi lahko sporna sodniška odločitev pomembno vplivala na razplet in uvrstitev Reala v nadaljevanje lige prvakov.

Mourinho je bil kljub sodniškemu spodrsljaju zadovoljen s predstavo svojih nogometašev, ki so zdaj že povsem blizu, da premagajo urok in se po sedmih letih uvrstijo v četrtfinale. »Seveda upamo na najboljše, a vse je še odprto. Lyon je dobro moštvo, ki ima odlične nogometaše in trenerja. Za seboj že imajo ogromno evropskih izkušenj. Zato pričakujem, da bo povratna tekma še kako težka,« je dejal Mourinho.