»Psihopat« Mourinho bo tožil zaradi razžalitev

Trener Real Madrida Jose Mourinho bo zaradi razžalitev tožil novinarja Marce ter podpredsednika Barcelone.

Objavljeno
21. september 2012 09.52
Posodobljeno
21. september 2012 09.52
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Madrid - Razvpiti portugalski nogometni trener Jose Mourinhobo zaradi razžalitve tožil novinarja španskega dnevnika Marca Roberta Palomarja. Trenerja Reala je razjezil komentar, v katerem ga je novinar označil kot »človeka, ki bi pobegnil potem, ko bi koga položil na tla«.

Mourinho zaradi razžalitve od novinarja Marce pričakuje 15.000 evrov, ki jih namerava nato donirati lokalnemu klubu, kjer trenira njegov sin. Mourinho ima zelo slabe odnose s španskimi mediji že od leta 2010, ko je prišel v Real, slabi izidi v začetku letošnje sezone v španski ligi pa so vse skupaj še zaostrili.

Madridčani nameravajo tožiti tudi nekdanjega podpredsednika Barcelone Alfonsa Godalla, ki je prek družabnega omrežja zapisal, da je Mourinho psihopat. O višini odškodnine še niso govorili, verjetno pa bo višja.

Mourinho je po sredini tekmi prvega kroga lige prvakov odločilni zadetek Cristiana Ronalda v zaključku tekme, s katerim je Real s 3:2 ugnal Manchester City, proslavil v slogu nogometašev in se vrgel na kolena. Godall je zapisal: »Sramota, kako ta psihopat slavi zadetek, kot da bi bil nogometaš. Gotovo je to nadomestilo za frustracijo, saj je bil zelo slab igralec. Psihopatova ekipa je rešila tri točke.«