Mourinho: City je potencialni kandidat za naslov evropskega prvaka

Prvo kolo nogometne lige prvakov prinaša obračun angleškega Manchester Cityja in španskega Reala.

Objavljeno
18. september 2012 10.38
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - V nogometni ligi prvakov bodo drevi na sporedu prvi obračuni uvodnega kola najelitnejšega evropskega tekmovanja.

To bo že drevi postreglo z izjemno tekmo, saj se bosta na madridskem štadionu Santiago Bernabeu pomerila dva prvaka, španski Real in angleški Manchester City.

Varovanci domačega trenerja Joseja Mourinha na začetku sezone niso prepričljivi, saj so na štirih prvenstvenih tekmah zmagali le enkrat, kar jih uvršča na dvanajsto mesto. Portugalski trener je na novinarski konferenci prevzel odgovornost za slabše predstave svojih varovancev.

»Glavni krivec za trenutno stanje v klubu sem jaz. Ko zmagujemo, zmagujemo vsi skupaj, ko izgubimo, sem odgovoren jaz,« je povedal Mourinho, ki ne bo delal večjih sprememb v moštvu. »V zadnjih dveh dneh sem veliko razmišljal o začetni postavi. Odločil sem se, da v primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmi proti Sevilli ne bo večjih sprememb. Šlo bo za igralce, ki so najprimernejši za zmago proti močnemu nasprotniku,« je dejal Mourinho, ki je zelo spoštljivo spregovoril o današnjih nasprotnikih.

»Pri Cityju so začeli zapravljati veliko denarja in kupili so dobre igralce. Pod vodstvom Roberta Mancinija so osvojili državno prvenstvo in superpokal, tako da če bodo nadaljevali z dobrim delom, bodo slej kot prej tudi v položaju za osvojitev lige prvakov. Njihovo moštvo sodi v skupino potencialnih kandidatov za končno zmago v tem tekmovanju, a zavedam se, da jih lahko premagamo,« je dejal Portugalec klopi Reala.

Mancini: Izboljšati moramo dosežek pretekle sezone

Na drugi strani je trener Manchester Cityja Roberto Mancini povedal, da je cilj ekipe izboljšati lanski dosežek, ko so izpadli že po skupinskem delu. »Pretekla sezona je služila kot dobra izkušnja, saj smo igrali dobro, a kljub temu ni bilo dovolj za napredovanje v izločilne dvoboje. Letos bo naloga še težja, vendar je za nas zelo pomembno, da se uvrstimo v drugo kolo tekmovanja,« je dejal Mancini, ki se zaveda nasprotnikovih moči.

»Pričakujem težko tekmo, saj Real sodi med najboljša moštva na svetu. Zelo pomembno bo, da dobro začnemo tekmovanje, saj želimo izboljšati dosežek iz pretekle sezone. Res je, da moramo za uspeh proti Realu dobro napadati in se obenem tudi uspešno braniti, a za nas je značilen napadalen nogomet, ne obrambna taktika,« je poudaril italijanski trener, ki je še dodal, da eden izmed zvezdnikov Sergio Aguero ni povsem pripravljen na dvoboj, a obstaja verjetnost, da bo nocoj vseeno igral.

Dvoboj Reala in Manchester Cityja se bo začel ob 20.45. Na drugi tekmi skupine D bo Borussia iz Dortmunda gostila Ajax.