Mourinho: DNK ekipe se je vrnil

Trener madridskega Reala Jose Mourinho je po dvoboju prvega kola lige prvakov z Manchester Cityjem hvalil svoje igralce.

Objavljeno
19. september 2012 10.02
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Navijači aktualnega španskega prvaka Reala so na včerajšnji tekmi prvega kola lige prvakov proti Manchester Cityju videli izjemno predstavo svojih ljubljencev, ki so dvakrat zaostajali, a nato vknjižili vse tri točke.

S prikazanim je bil zelo zadovoljen tudi domači trener Jose Mourinho, ki mu varovanci na začetku sezone sicer niso dali veliko razlogov za veselje. »To je bila dobra zmaga, saj je ekipa dobila nazaj svoj DNK. Četudi bi izgubili današnji dvoboj, bi bil vseeno ponosen na ekipo, vendar so igralci dokazali, da če hočejo biti najboljši profesionalci in spoštujejo zgodovino Reala, jim lahko uspe. To je bila velika zmaga nad močno ekipo, pri čemer bi si zaslužili, da bi tekmo odločili že pred zadnjimi desetimi minutami,« je dejal Portugalec na klopi Reala.

Razumljivo je po dvoboju v taboru Manchester Cityja vladalo drugačno razpoloženje, kar je potrdil tudi trener Roberto Mancini. »Razočarani smo. V prvem polčasu nismo igrali dobro, a to se je spremenilo v drugem. Dvakrat smo zadeli in vodili z 2:1, takrat bi morali biti pazljivejši. Za rezultat ne moremo kriviti pomanjkanje izkušenj, saj imamo dobre igralce, ki so člani reprezentanc in igrajo veliko tekem. Zadovoljen sem s prikaznim v drugem polčasu, vendar bi morali biti razočarani, ker smo izgubili točke. Tudi druge ekipe bodo izgubile točke na tem štadionu, za nas pa je pomembno, da na naslednji tekmi doma premagamo Borussio. To bo težka naloga, vendar želimo napredovati,« je o naslednjem dvoboju povedal Mancini.

Borussia slavila doma

Na drugem dvoboju skupine D je Borussia iz Dortmunda gostila Ajax in zmaga z minimalnih 1:0, za kar je v 87. minuti poskrbel Robert Lewandowski. To je med drugimi razveselilo tudi domačega trenerja Jürgena Kloppa.

»Za nami je neverjetna tekma. Bilo je zelo napeto, kajti naši nasprotniki premorejo veliko talenta. Vsakič, ko smo jim pustili nekaj prostora, so bili nevarni, vendar smo se dobro branili in na koncu tudi zadeli. Nekaj elementov igre bi lahko izboljšali, vendar se držimo naših principov, načrt pa je bil, da igramo čim bolj živo,« je povedal Klopp.

Na drugi strani je bil trener Ajaxa Frank de Boer razočaran zaradi neizkoriščenih priložnosti ekipe. »Posest žoge je bila na naši strani in lahko bi dosegli tudi tri gole. Lahko smo ponosni na svojo igro, vendar nam ni uspelo povesti, kar si proti ekipi, kot je Borussia, ne moreš privoščiti.«

Druga dvoboja skupine D bosta na sporedu tretjega oktobra, ko bo Manchester City gostil Borussio, Madrid pa odhaja na gostovanje k Ajaxu.