Mourinho: Fellaini je pordečel, ker je pač Fellaini (VIDEO)

»Sergia Agüera sem videl ob odhodu v slačilnico - brez krvave glave, brez zlomljenega nosu, s kot vselej lepim obrazom.«

Objavljeno
28. april 2017 12.14
FBL-ENG-PR-MAN CITY-MAN UTD
J. P.
J. P.

Manchester - Angleški nogometni prvoligaški derbi za prevlado v Manchestru avditoriju na štadionu Etihad - na tribunah se je gnetlo 54.176 privržencev obeh klubov, Cityja in Uniteda - ni ponudil kakovostnega presežka, gledalci so bili prikrajšani tudi za zadetke, več od igre so imeli gostitelji (69-odstotna posest žoge in razmerje strelov v okvir vrat 6:1), še največja prelomnica v obračunu se je imela zgoditi v 84. minuti, ko so gostje ostali z le desetimi igralci na terenu. Sodnik Martin Atkinson je namreč pokazal rdeč karton in poslal predčasno pod prho Marouana Fellainija, ki je zrušil Sergia Agüera, ki se je pobral in prikorakal povsem do Belgijca, ta pa se je odzval nekoliko nepremišljeno in ga zadel s čelnim udarcem, pri čemer je Argentinec teatralno padel. 

Jasno je bilo, da incident ne bo ostal brez odmeva, hitro se je na svoj način odzval Unitedov trener Jose Mourinho. »Nisem si ogledal počasnega posnetka, zato ne morem trditi, rečem pa lahko troje. Prvič, Fellaini pravi, da si je rdeč karton prislužil, ker je pač Fellaini in ima status grobijana, in da ne bi pordečel, če bi bil kak drug igralec. Drugič, sodnik mi je zatrdil, da je bil prekršek za izključitev, a sem Agüera videl ob odhodu v slačilnico - brez krvave glave, brez zlomljenega nosu, s kakor vselej lepim obrazom. Tretjič, če Sergio ne bi teatralno padel, rdečega kartona zagotovo ne bi bilo, a mu je Marouane ponudil priložnost, da to stori. Edino, o čemer sem prepričan, je, da smo četrt ure igrali zgolj z desetimi možmi in da so se igralci vrhunsko borili za točko,« je v svojem slogu razpredal razvpiti Portugalec.