Mourinho odkrito po lovoriko

Evropska liga: nogometaši Manchester Uniteda so veliki favoriti tekmovanja.

Objavljeno
13. april 2017 01.42
SOCCER-EUROPA-ADL-MUN/PREVIEW/
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Drevišnje prve tekme četrtfinala evropske lige bi lahko odmevale le malo manj kot živžav v ligi prvakov. Tako je, kadar igra Manchester United, klub, ki letno ustvari največ prihodkov, v svoji družini pa premore največ navijačev med vsemi na svetu ...

»Rdeči vragi« so favoriti za zmago v ligi, ki bo doživela vrhunec 24. maja v Stockholmu. Potem ko jim je spodrsnilo na treh zaporednih domačih tekmah v angleški premier league (Bournemouth, West Bromwich, Everton), so poslabšali svoj položaj v boju za prva štiri mesta, ki jih zasedajo Chelsea, Tottenham, Liverpool in Manchester City. Toda izkušeni portugalski trener Jose Mourinho pozna tudi obvod do uvrstitve v ligo prvakov v sezoni 2017/18, kar je vendarle njegov osnovni cilj. Vstopnico med elito prinaša tudi končna zmaga v evropski ligi, v kateri je v igri za vrh ostalo osem klubov, dva premore le Belgija.

»V Angliji se bomo borili za vrh, dokler bo to matematično možno. V evropski ligi nas zanima le lovorika, na katero odkrito merimo,« je potrdil Mourinho, ki naj bi v napad (4-2-3-1) poslal Ibrahimovića, za njim pa trojico Rashford, Pogba, Mhitarjan.

Drevišnje prve tekme (21.05): Ajax – Schalke, Anderlecht – Manchester United, Celta – Genk, Lyon – Bešiktaš.