Mourinho: Ronaldo in Messi sta z drugega planeta

Trener nogometašev Reala Jose Mourinho je po včerajšnji tekmi z Barcelono pohvalil oba zvezdnika, Ronalda in Messija.

Objavljeno
08. oktober 2012 09.53
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Sedmo kolo španskega nogometnega prvenstva je zaznamovala izjemna tekma Barcelone in Reala, ki se je na štadionu Camp Nou končala z neodločenim izidom 2:2.

Velike zasluge za atraktivnost dvoboja sta imela oba prva zvezdnika ekip, Portugalec Cristiano Ronaldo in Argentinec Lionel Messi, kar je potrdil tudi trener Reala Jose Mourinho. »Mislim, da bi moralo biti prepovedano dejati, kdo izmed njiju je najboljši igralec na svetu, saj sta oba kot z drugega planeta. Rad bi videl, da bi zlato žogo osvojil moj igralec Ronaldo, ker je prvak najmočnejše lige na svetu, vendar sta oba fantastična igralca,« je dejal Portugalec, ki je bil zadovoljen s prikazano igro obeh ekip.

»Mislim, da je tekma zadovoljila gledalce, saj so ti dvoboji ponavadi preveč taktični in se končajo brez golov. Po zanimivi tekmi je stanje na lestvici nespremenjeno, saj za Barcelono še vedno zaostajamo za osem točk,« je povedal Mourinho.

Eden izmed njegovih igralcev, branilec Sergio Ramos, je po dvoboju dejal, da je bil Real včeraj boljša ekipa. »Mislim, da nikogar ne bi presenetilo, če bi zmagali, saj je bila naša igra boljša od nasprotnikove. V več primerih smo večkrat priznali, da so bili Katalonci boljši, vendar v primeru naše zmage tega ne bi mogli trditi. Želeli smo zmanjšati zaostanek za Barcelono, vendar se to ni zgodilo. Prvenstvo je še zelo dolgo, tako da upam, da se bomo v prihodnje današnjim nasprotnikom čim bolj približali.«

Svoj pogled na tekmo je podal tudi argentinski zvezdnik Lionel Messi, strelec obeh golov svojega moštva. »Bila je dobra tekma. Želeli smo osvojiti vse tri točke, vendar ne smemo pozabiti, da je Madrid izjemna ekipa. Danes nismo imeli sreče, saj so manjkali nekateri ključni igralci, vendar smo imeli na igrišču kakovostne igralce, ki so se izkazali,« je svoje soigralce pohvalil napadalec Barcelone, ki ga je med drugimi pohvalil tudi legendarni košarkar Earvin »Magic« Johnson, včerajšnji gost štadiona Camp Nou (v spodnjem videu).

Nogometaši Barcelone se bodo v osmem kolu španskega prvenstva pomerili z Deportivom (20. t. m.), Madridčani pa bodo na ta dan gostili Celto iz Viga.