Mourinho spet izziva »gospoda Pellegrina«

Razvpiti trener Chelseaja Jose Mourinho je kolegu na klopi Manchester Cityja Manuelu Pellegriniju spet spustil nekaj krepkih.

Objavljeno
22. september 2014 18.27
SOCCER-ENGLAND/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Manchester - Včerajšnji derbi angleškega nogometnega prvoligaškega tekmovanja med prvakom Manchester Cityjem in mariborskim tekmecem med evropsko elito Chelseajem se je končal z delitvijo točk (1:1), razvpiti portugalski strokovnjak na klopi londonskega moštva Jose Mourinho pa vnovič ni mogel iz svoje kože. Ni se prvič zgodilo, da je pred sedmo silo ponižal tekmečevega trenerja tako, da je napačno izgovoril njegovo ime. Svojčas, ko je še vodil »beli balet«, je namreč pokojnega tedaj še pomočnika trenerja pri Barceloni Tita Vilanovo namerno preimenoval v »Pita«, tokrat pa je čilskega strokovnjaka pri Cityju Manuela Pellegrinija naslovil z »gospod Pellegrino«.

»Velikokrat se zaklinja, da ne želi govoriti o meni in igralcih moje ekipe, pa to neprestano počne. Jaz pa dejansko delam, kar on govori zase: ne komentiram njegovih izjav. Zato me ne sprašujte o njih, ker me ne zanimajo. Ne govorim o igralcih drugih moštev, ne govorim niti o Franku Lampardu (strelcu izenačujočega gola za City). Če bi želel govoriti o njem, bi se moral vrniti v preteklost in reči kako besedo o tem, kakšen igralec je bil in kaj pomeni v moji karieri. Toda ne govorim o nogometaših drugih moštev. Gospod Pellegrino bi moral govoriti o Franku namesto o tekmečevih fantih. Jaz pa sem Chelseajev trener in govorim izključno o svojih varovancih, ki so se vrhunsko odrezali,« je svoje videnje podčrtal Mourinho, ki je s Pellegrinijem na bojni nogi že, odkar je iz njegovih rok prevzel zasedbo Reala.