Mourinho: Terry ni nikakršen rasist

Trener Real Madrida Jose Mourinho meni, da bi bil John Terry v rasno pisani Chelseajevi ekipi težko rasist.

Objavljeno
30. september 2012 09.37
Posodobljeno
30. september 2012 10.05
TOPSHOTS-FBL-ENG-PR-ARSENAL-CHELSEA
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Kazen, ki jo je Angleška nogometna zveza (FA) nedavno izrekla nogometašu Chelseaja Johnu Terryja zaradi rasističnih žalitev Antona Ferdinanda, je brez dlake na jeziku komentiral tudi portugalski trener Jose Mourinho. Nekdanji prvi mož Chelseaja je zatrdil, da je kazen nepravična, saj Terry ni nikakršen rasist.

»V Chelseajevi ekipi je bilo nekdaj 12 Afričanov. Igralci so se med seboj odlično razumeli, stvari so odlično delovale. Točno vem, o čem govorim, zato prosim ne govorite, da je Terry rasist,« je zatrdil v intervjuju za CNN. »To bi potrdili vsi, tako Didier Drogba, Geremi, Claude Makelele ...,« je še pristavil.

Terryju je FA zaradi izpada naložila kazen štirih tekem prepovedi v angleškem prvenstvu, nogometaš Chelseaja pred tem že končal reprezentančno kariero. Še prej ga je sodišče v primeru rasističnega napada na nogometaša moštva QPR Ferdinanda spoznalo za nedolžnega.

Čeprav je tudi Mourinho stopil na stran nekdanjega varovanca, pa ob tem ni skušal zanikati, da je Terry res žalil Ferdinanda. »Te stvari se redno dogajajo na nogometnih tekmah. Pogosto čustva prerastejo okvire tekme, pojavijo se rekacije, ki ne kažejo nogometaševe prave osebnosti. Verjetno mu je res zabrusil kaj rasističnega, zato ej moral plačati s kaznijo,« je še dejal Mourinho.

Terry je včeraj sodeloval pri zmagi svojega moštva nad Arsenalom (2:1). Njegova prepoved namreč v veljavo ne bo stopila dokler se ne izteče rok za pritožbo nad odločitev FA.