Mourinho: Tudi 90 minut branjenja je nogomet (VIDEO)

Tudi druga tekma v »mariborski« skupini G se je razpletla brez zmagovalca (1:1), Chelsea je pogrešal Diega Costo.

Objavljeno
18. september 2014 12.17
Britain Soccer Champions League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Kdo bi si mislil, da si bodo po uvodnem kolu nove sezone nogometne lige prvakov vse štiri zasedbe v skupini G druga drugi ob boku. Ne le dvoboj Maribora in Sportinga v Ljudskem vrtu, enako presenetljivo se je z 1:1 končal tudi obračun Chelseaja in Schalkeja na Stamford Bridgeu. Ni sicer dišalo po takšnem razpletu, saj so Londončani že v enajsti minuti ušli z golom Cesca Fabregasa, ki je izkoristil lepo podajo Edena Hazarda, domača zasedba pa je vodstvo držala vse do 62. minute, ko je za izenačenje poskrbel kapetan Schalkeja Klaas-Jan Huntelaar. Chelseajev trener Jose Mourinho je pogrešal tudi prvo napadalno okrepitev v poletnem prestopnem roku Diega Costo.

»Costa ima težavo, saj trenutno ne more odigrati treh dvobojev na teden. Potem ko je bil v pogonu v soboto, trije dnevi pač zanj niso bili dovolj, da bi si opomogel. Verjemite mi, nisem ga pustil na klopi, da bi ga spočil pred nedeljskim obračunom z Manchester Cityjem. Enostavno ni bil nared, da bi lahko zaigral,« je dvome o tem, zakaj je namesto učinkovitega Španca v konici napada zaigral zimzeleni povratnik Didier Drogba, razpihal razvpiti portugalski strokovnjak. »Poleti je k nam iz Atletica prišel cel in zdrav, nato so se začele težave v izbrani vrsti, saj se je vrnil poškodovan. Zdaj smo v zagati mi, a jo moramo optimalno in kar najhitreje rešiti. To se ne dogaja zgolj Diegu, temveč pogosto tudi drugim reprezentantom. Ne želim biti nezdravo kritičen, a to je žal realnost,« je še dodal Mourinho.

»Velikokrat smo se znašli v sijajnih akcijah in imeli čudovite priložnosti, da bi povišali na 2:0, a smo bili neučinkoviti. Toda to je nogomet. Enako kot je nogomet, da se celo tekmo braniš, kot so se oni. Vpisali so veliko točko. Mi smo vpisali le točko - ni ravno fantastična, toda točka je,« se ni pustil izzvati »Mou«. Schalke si je prilepil obliž na rane iz domačega prvoligaškega tekmovanja, ki ga je začel slabo, kot že dolgo ne, saj je v treh obračunih izvlekel pičlo točko. »Odigrali smo taktično povsem po načrtih. Bili smo agresivni, držali smo dober ritem. Zares sem zadovoljen s prikazanim,« se je smejalo trenerju »knapov« Jensu Kellerju.