Mourinho želi v ligo prvakov

Drevišnji pari: Schalke – Ajax (prva tekma 0:2), Bešiktaš – Lyon (1:2), Manchester U. – Anderlecht (1:1), Genk – Celta (2:3).

Objavljeno
20. april 2017 02.03
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Nocoj bo oživelo »gledališče sanj«, štadion Manchester Uniteda, na katerem bo najbogatejši klub na svetu poskušal premagati nekoč sloviti Anderlecht in podaljšati sanje o svoji prvi lovoriki v evropski ligi oziroma predhodnem pokalu UEFA.

Najboljši klubi na stari celini obravnavajo evropsko ligo kot »kazensko« tekmovanje, ki se ga lotijo resno šele v marčevskih izločilnih tekmah. Mednje sodi tudi Manchester United, ki bo tokrat igral za dvojno premijo.

Klub, ki želi stanovitno domovati v ligi prvakov, ima namreč idealno priložnost za preboj med najboljše prav prek evropske lige – končna zmaga prinaša vstopnico v ligo prvakov.

Pogled na Anderlecht, ki bo nocoj ob 21.05 pritekel na zelenico Old Trafforda, in morebitne tekmece v polfinalu evropske lige navijačem »rdečih vragov« ponuja več optimizma kot njihov trenutni položaj na lestvici angleške premier league. ManUtd je šele na petem mestu, pred njim so še tri zahtevna gostovanja pri ManCityju, Arsenalu in Tottenhamu. Prav vsi trije tekmeci bodo motivirani in nabrušeni, saj bodo lovili točke najmanj tako mrzlično kot izbranci Joseja Mourinha. Slednji naj bi tudi drevi poslal nad Belgijce močno enajsterico (4-2-3-1) na čelu s trojčkom Rashford-Pogba-Mhitarjan, ki bo zalagal z uporabnimi žogami Zlatana Ibrahimovića. Portugalec pač želi na vsak način nazaj v ligo prvakov, ki jo tako odmevno opeva v eni od najpogostejših reklam ...

Drevišnji pari: Schalke – Ajax (prva tekma 0:2), Bešiktaš – Lyon (1:2), Manchester U. – Anderlecht (1:1), Genk – Celta (2:3).