Ronaldova napaka ni bila usodna, zmaga Leipziga, poraz Dinama

Oživelo je turško prvenstvo, nadaljujejo v Nemčiji, Španiji, na Portugalskem ... Zajc zmagal s Fenerbahčejem, Šporar v konici napada Sportinga. Kampl slavil v Hoffenheimu. Juventus v finalu pokala.

Objavljeno
12. junij 2020 23.58
Posodobljeno
13. junij 2020 00.18
Cristiano Ronaldo ni bil uspešen iz 11-metrovke, a njegov Juventus se je vseeno uvrstil v finale italijanskega pokala. FOTO: Reuters
Ljubljana - Po krizi zaradi koronavirusa se je ponovno začelo turško prvenstvo v nogometu. V bitki za naslov prvaka je četverica, a v njej ni Fenerbahčeja, slovitega kluba iz Istanbula, pri katerem igra Miha Zajc.

Fener je gostil Kayserispor in zmagal z 2:1, kljub temu, da je imel od 14. minute igralca manj in od 59. zaostajal z 0:1. Zajc je vstopil v igro v 72. minuti, kmalu zatem se je zgodil preobrat.
 

Dinamo poražen v mestnem derbiju




Aktivni so bili še nekateri slovenski legionarji: Rečani, ki jih vodi trener Simon Rožman, so gostovali v Varaždinu, kjer ni bilo golov. Vodilni Dinamo je igral v zagrebški soseščini pri Lokomotivi in doživel presenetljivi poraz z 0:1 po 11-metrovki v 90. minuti. Ima pa še vedno neulovljivih 17 točk naskoka pred Hajdukom.


 

Leipzig do treh točk




Leipzig Kevina Kampla je gostoval pri Hoffenheimu in zmagal z 2:0. Oba zadetka je dosegel nekdanji Dinamov igralec iz Španije, mladi Dani Olmo. Kampl je igral do 68. minute, ko je bila zmaga že v žepu. Rdeči biki so na pragu lige prvakov, na točko so se približali drugouvrščeni Borussii iz Dortmunda, ki bo jutri gostovala v Düsseldorfu. Vodilni Bayern bo gostil Borussio iz Mönchengladbacha.

image
Andraž Šporar se tokrat ni vpisal med strelce. FOTO: Reuters

 

Špoki v konici napada


Največ golov navijači pričakujejo od Andraža Šporarja, ki je bil nazadnje natančen kar dvakrat. Njegov Sporting je gostil Ferreiro. Špoki je tekmo začel in končal v konici napada, ob polčasu je bilo 0:0, nakar je klub iz Lizbone v vodstvo popeljal 21-letni Jovane Cabral.




 

Ronaldo zapravil 11-metrovko, Juventus v finalu


Zadnje dneve do nadaljevanja nogometnega prvenstva odštevajo v Italiji. Serie A bodo odprli naslednjo soboto v Torinu in Veroni, ta konec tedna igrajo polfinalni tekmi italijanskega pokala. Predigra za prvenstvo bi bila težko bolj spektakularna: v Torinu sta se merila Juventus in Milan. Prva tekma se je pred koronakrizo končala z 1:1, nocojšnja v Torinu ni prinesla golov in Juve se je uvrstil v finale.

image
Juventus je dosegel cilj. FOTO: Reuters


Juventus je vse od 17. minute igral z igralcem več, saj je zaradi grobega naleta rdeči karton dobil Ante Rebić. Minuto pred tem pa je imela stara dama na voljo delo najstrožjo kazen, a je Cristiano Ronaldo zadel vratnico.
 

Tudi Handanović v akciji


Torinski klub bo v finalu igral proti boljšemu iz sobotnega dvoboja med Napolijem in milanskim Interjem. Neapeljčani so na prvi tekmi premagali klub Samirja Handanovića z 1:0. Finale bo 17. junija v Rimu.