Na finalu lige prvakov bo pravico delil Felix Brych

Uefa je izbrala sodnika, ki bo delil pravico na najbolj pomembni tekmi sezone, čast je letos doletela Felixa Brycha.

Objavljeno
12. maj 2017 17.39
TOPSHOT-FBL-EUR-C1-BARCELONA-ATLETICO
N. Gr.
N. Gr.

Nyon - Uefa je končno izbrala sodnika, ki bo piskal na zadnji tekmi sezone v ligi prvakov. Za finale so se najresneje potegovali Milorad Mažić, Damir Skomina in Felix Brych, krovna organizacija pa je sojenje na koncu zaupala izkušenemu Nemcu Felixu Brychu. Finale lige prvakov bo 3. junija v Cardiffu. Skomina je dobil tolažilno nagrado - sojenje na finalu evropske lige.

V letošnji sezoni je Brych sodil na petih tekmah lige prvakov, v osmini finala pa je že delil pravico na tekmi Juventusa, ko je ta igral v gosteh s Portom. Stara dama je na tej tekmi slavila z 2:0. Brych je sicer svojo prvo uradno mednarodno tekmo sodil leta 2008, ko sta se v šestnajstini finala takratnega pokala Uefa pomerila atenski Panathinaikos in Rangers iz Glasgowa. Tekma se je končala z izidom 1:1, že v naslednji sezoni pa je že sodil v ligi prvakov. Njegova prva tekma je bila med Liverpoolom in PSV Eindhovnom, s 3:1 je takrat slavil Liverpool. Največji uspeh sodniške kariere Brycha je bilo sojenje v finalu evropske lige pred tremi leti, ko je pospremil zmago Seville proti Benfici v Torinu.

Njegova pomočnika v Cardiffu bosta rojaka Mark Borsch in Stefan Lupp, četrti sodnik pa bo Srb Milorad Mažić. Za dodatna pomočnika je sodniški odbor Uefe imenoval Nemca Bastiana Dankerta in Marca Fritza, v vlogi nadomestnega pomočnika sodnika pa bo še en Nemec Rafael Foltyn.

Žensko tekmo lige prvakov med Lyonom in Paris Saint-Germainom, ki bo prav tako v Cardiffu, bo 1. junija sodila Nemka Bibiana Steinhaus.