Na pokalu konfederacij tudi Damir Skomina

Na prihajajočem pokalu konfederacij v Rusiji, ki bo letos poleti, bodo sodili tudi Damir Skomina, Jure Praprotnik in Robert Vukan.

Objavljeno
27. april 2017 20.38
jer/Nogomet Olimpija : Maribor
N. Gr.
N. Gr.

Ljubljana - Dva meseca pred začetkom pokala konfederacij v Rusiji je Mednarodna nogometna zveza (FIFA) objavila seznam 36 sodnikov iz šestih konfederacij, ki bodo sodili na prihajajočem turnirju. Pokal konfederacij je nekakšna generalka pred svetovnim prvenstvom, kjer bodo preverjali, kaj morajo Rusi do poletja 2018 še popraviti, potekal pa bo tudi s slovensko udeležbo.

Med povabljenimi sodniki je pričakovano tudi Damir Skomina, pomagala mu bosta Jure Praprotnik in Robert Vukan. Skomina se je v zadnjih letih uveljavil kot eden najbolj zanesljivih sodnikov v Evropi, po blamaži Viktorja Kassaija na polfinalni tekmi lige prvakov pa ohranja tudi nekaj možnosti za sojenje v velikem finalu.

Fifa je v sporočilu za javnost zapisala, da so sodniki priprave oddelali pod nadzorom predsednika Fifinega sodniškega odbora Pierlugija Colline in vodje sodnikov pri Fifi Massima Busacce. »Izbrani sodniki so vsi potencialni kandidati za SP v Rusiji, Fifin turnir, kot je pokal konfederacij, je ključ do njihove priprave. Prepričani smo, da bodo pokazali kvaliteto, ki jo iščemo,« je povedal Collina.