Na povratni tekmi v Ljudskem vrtu bo sodil Çakir

Turek velja za enega trenutno najboljših nogometnih sodnikov, pravico je delil tudi v finalu minule sezone lige prvakov.

Objavljeno
13. november 2015 22.54
afp/FBL-EUR-C1-MAN UTD-REAL MADRID
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lvov - Medtem ko bo jutrišnjo prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na nogometnem evropskem prvenstvu prihodnje leto v Franciji, Ukrajina bo ob 18. uri gostila izbrance slovenskega selektorja Srečka Katanca, sodil Šved Jonas Eriksson, je Evropska nogometna zveza (UEFA) že razkrila tudi, kdo bodo delilci pravice v povratnih dvobojih.

V torek ob 20.45 bo torej v Ljudskem vrtu piskal 38-letni Turek Cüneyt Çakir, ki trenutno velja za enega najboljših v svojem poklicu. V minuli sezoni je tako delil pravico v finalnem dvoboju lige prvakov med Juventusom in Bacelono, leto prej pa polfinale svetovnega prvenstva v Braziliji med Nizozemci in Argentinci. V kvalifikacijah za euro 2016 je Ukrajincem že sodil, konec letošnjega marca na gostovanju v Španiji, ki so ga končali s porazom z 0:1.

Tudi Slovenija ima z njim že nekaj malega izkušenj: reprezentanci do 19 let je v kvalifikacijah za euro 2006 sodil v obračunih z Avstrijo (1:2) in Madžarsko (1:3), udeležen pa je bil tudi na tekmi dodatnih kvalifikacij za ligo prvakov 2012/13 med zagrebškim Dinamom in Mariborom (2:1). Doslej je sicer v stoenem mednarodnem dvoboju pokazal 406 rumenih, le 21 rdečih kartonov in 28 enajstmetrovk.