Nagajivi francoski navijači pod drobnogledom Uefe

Evropska nogometna zveza je proti francoskemu klubu Marseille sprožila disciplinski postopek, saj so njihovi privrženci na tekmi osmine finala lige prvakov proti Manchester Unitedu na neprimeren način ovirali nasprotno moštvo. Nani in Patrice Evra sta bila namreč večkrat oslepljena z laserjem.

Objavljeno
24. februar 2011 19.03
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Včerajšnji obračun Marseilla in favoriziranega Manchester Uniteda se je presenetljivo končal brez zadetkov (0:0), zato bo potnika v četrtfinale lige prvakov določila povratna tekma, ki bo na sporedu 15. marca na stadionu Old Trafford. Dan po odigranem dvoboju pa so iz evropske nogometne zveze (UEFA) sporočilo, da je zoper oba kluba uveden disciplinski postopek, saj so se njihovi navijači posluževali nedovoljenih sredstev.

Francoski navijači so namreč večkrat z zelenim laserjem oslepili »rdeče vrage«, zlasti sta bila na udaru vezist Nani in branilec Patrice Evra. UEFA pa je postopek sprožila tudi proti angleškim navijačem, saj so še pred koncem tekme na tribunah stadiona Vélodrome prižgali bakle, kar je v nasprotju s tekmovalnimi pravili. Zaslišanja predstavnikov obeh moštev bo dva dni po odigranem povratnem obračunu (17. marca).

UEFA je leta 2008 finančno kaznovala moštvo Lyon, saj so njihovi navijači večkrat oslepili takratnega zvezdnika »rdečih vragov« Cristana Ronalda. Klub je moral za to plačati kazen v višini 3,200 evrov.