Najboljši Birsa, Brečko in Handanović

Kako so igrali Slovenci: pred povratno tekmo nujne spremembe v zvezni vrsti.

Objavljeno
15. november 2015 20.13
Valter Birsa na kvalifikacijski tekmi proti Litvi,Ljubljana Slovenija 08.10.2015 [Šport,nogomet]
Jernej Suhadolnik, šport
Jernej Suhadolnik, šport
Samir Handanović: Pri drugem golu nemočen. Pred prvim bi lahko žogo izbil dlje, toda namesto boksanja se je odločil za varnejše izbijanje predložka z dlanjo. Nanizal je tri parade.

Bojan Jokić: »Forumaši« kažejo s prstom v Jokića in njegovo krivdo za drugi gol, le redki so opazili, da sta ga Krhin in Kampl pustila samega na levem boku s tremi Ukrajinci.

Boštjan Cesar: Seleznjova je kot klop spremljal po vsem igrišču, z njim se je ruval in tepel na vse načine. V 70. minuti je obramba zaplavala v prazno, toda na srečo je Seleznjov zadel le vratnico.

Branko Ilić: Igral je bolj zanesljivo kot na nekaterih prejšnjih tekmah, ko se je s preigravanji igral z živci navijačev. Dobro je predvideval poteze gostov.

Mišo Brečko: Povratnik v jato je ustavil Konopljanko, na desni strani ni bilo veliko prometa proti Handanoviću, zbral je dva ostra predložka v kazenski prostor. Najvišji odstotek natančnih podaj (94 %) v Katančevi četi.

Jasmin Kurtić: Ker Slovenci niso ohranjali strnjene formacije, je s tekom in šprinti potrošil veliko energije, posledično je zamujal v dvobojih in neuspešno oddajal žogo (68-odstotna natančnost).

Rene Krhin: Na pomembnem položaju v zvezni vrsti ni igral slabo, dobro je »bral« igro. Napaki iz drugega polčasa sta bili posledica spremenjene taktike Slovencev, ki so krenili po gol, nekdo pa je moral graditi igro.

Kevin Kampl: Oddal je žogo več kot Sidorčuk (35:34), toda z veliko manjšo natančnostjo (78:97 v %). Zaživel šele v zadnji tretjini tekme, ko je nekajkrat izigral Ukrajince. V Mariboru lahko pokaže več.

Valter Birsa: Od njega pričakujemo asistence, ne drsečih štartov ali 50-metrskih šprintov. Svoje je opravil z dvema podajama, po katerih sta se znašla v priložnostih za gol Novaković in Iličić.

Milivoje Novaković: Dodal je standardni delež v obrambi, toda za »centerforja« štejejo goli. Kaj bi bilo, če bi v 29. minuti bolje sprejel žogo, ne bomo nikdar izvedeli. V Mariboru bo Slovenija potrebovala (Nova)gol.

Josip Iličić: Kaj bi dal za to, da bi lahko v 27. minuti streljal z levo nogo ... V seštevku ni šlo za njegov večer, bolj ali manj je bil neviden.

Selektor Srečko Katanec: Če ne bo ničesar spremenil po načelu »saj smo si priigrali boljše priložnosti«, bo Slovenija težko nadoknadila zaostanek dveh golov. Vseh pet zveznih igralcev je odvzelo bore malo žog.