Najdražji nogometaš vseh časov končal klubsko sezono

Upanje, da bo Neymar igral na svetovnem prvenstvu v Rusiji, še ni umrlo. V soboto ga čaka operacija.

Objavljeno
01. marec 2018 17.25
SOCCER-NEYMAR/
L. Z., STA
L. Z., STA
Rio de Janeiro - Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je danes dopotoval v domovino, kjer mu bodo operirali zlomljeno stopalo. Po prvih napovedih zdravnikov bo odsoten od dva in pol do tri mesece, kar pomeni, da je končal klubsko sezono, upanje, da bo igral na svetovnem prvenstvu v Rusiji, pa še ni umrlo.

Šestindvajsetletnega Brazilca, ki se je poškodoval na tekmi njegove ekipe PSG in Olympiquom iz Marseilla, so po letališču v Riu de Janeiru vozili z invalidskim vozičkom. Slabe volje pa ni bil, saj se je z nasmehom fotografiral s potniki, preden so ga s privatnim letalom odpeljali neznano kam.

Trenerjev optimizem nerealen

Operacijo so napovedali za soboto, operirali ga bodo v Belo Horizonteju, poseg pa bo nadziral reprezentančni zdravnik Rodrigo Lasmar. »Operacija bo zahtevna. Zlom je na pomembni kosti sredi stopala, zato se ne bo mogel hitro vrniti na igrišča. Naše napovedi so, da ga ne bo od dva in pol do tri mesece,« je napovedal Lasmar in dodal, da so se za pot v domovino odločili v sredo po novih rentgenskih slikah, ki kažejo resnost poškodbe: »Najprej smo razmišljali o konzervativnem zdravljenju, toda to na koncu ni prišlo v poštev. Pomenilo bi preveliko tveganje.«

Optimizem njegovega kluba PSG ter trenerja Unaija Emeryja je bil nerealen, Parižani zvezdnika niso izgubili le za povratno tekmo lige prvakov proti Real Madridu, kjer bodo lovili zaostanek 1:3 s prve tekme, ampak za vse tekme do konca sezone.