Eden najhitrejših golov v ligi prvakov je ohranil upanje

Nogometaši Valencie so sinoči v ligi prvakov zadeli že v 12. sekundi, kar je eden najhitrejših golov v ligi prvakov.

Objavljeno
02. november 2011 09.12
Posodobljeno
02. november 2011 09.41
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Valencia - V želji, da ohranijo upanje na uvrstitev v osmino finala so sinoči nogometaši Valencie proti Bayerju iz Leverkusna zadeli enega najhitrejših golov v ligi prvakov. Napako vratarja Bernda Lena je že 12 sekund po sodnikovem pisku za začetek tekme izkoristil Jonas Goncalves in tako poskrbel za vodstvo na Mestalli. Še nezbrani Leno je namreč takoj po začetku nespretno podal neposredno do Jonasa, ki je brez težav pospravil žogo v gol.

To je bil eden najhitrejših golov v zgodovini lige prvakov, še hitreje je leta 2007 padel zadetek na tekmi med Real Madridom in Bayernom, ko je Roy Makaay zadel po 10,3 sekundah.

Zmago Valencie sta sicer z goloma v drugem polčasu potrdila šele Roberto Soldado in Adil Rami v drugem polčasu, vendarle pa se je špansko moštvo obdržalo v igri za osmino finala. »Te tri točke nas navdajajo z optimizmom. Naslednja tekma bo za nas zelo težka (Genk), vendar se vseeno zavedamo, da imamo kljub težkemu položaju še veliko možnosti, da se uvrstimo naprej. Borili se bomo vse do zadnje tekme proti Chelseaju,« je bil prepričan trener netopirjev Unai Emery.

Bayer je sicer Mestallo zapuščal z nekaj grenkega priokusa. V 70. minuti je namreč sodnik razveljavil Schürrlejev zadetek za 2:2, ker naj bi bil nemški nogometaš v prepovedanem položaju. Posnetki so pokazali, da je sodnik storil napako. »Ne moremo biti zadovoljni z rezultatom, toda zvedamo se, da smo igrali dobro. Šlo je za težak obračun med dvema močnima ekipama. Razplet v skupini je zdaj odvisen od nas,« je povedal trener nemškega moštva Robin Dutt.