Najprej je na vrsti Atletico, šele potem zdravje

Atletico Madrid: Jan Oblak v zadnjih devetih tekmah prejel le dva gola.

Objavljeno
17. april 2017 22.41
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Ljubljana – Kako zelo čuti barve svojega kluba, je v preteklih dneh priznal Saul Niguez, vezist madridskega Atletica. Za uspeh ljubega kluba je trpel peklenske bolečine. In to ne tekmo ali dve, ampak skoraj dve sezoni. Moštvo Atletica je resnično družba neusterašnih borcev.

»Pretekli dve sezoni sem vseskozi igral z notranjim katetrom. Slabo sem se počutil po vsakem treningu in tekmi, prav vedno sem imel v urinu kri. Igral sem se s svojim zdravjem, toda to sem storil za Atleticov dres in strast do kluba,« je priznal 22-letni španski vezist Saul Niguez.

Kalvarija se je pričela na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v sezoni 2014/15 proti Bayerju v Leverkusnu. Ob zaključku prvega polčasa je Saul prejel silovit udarec v ledvice, zato je igrišče zapustil v 42. minuti. Toda še preden je prišel do garderobe, je čutil vrtoglavico, grabili so ga krči in kar sedemkrat je bruhal. Takoj zatem so ga odpeljali v bolnišnico, kjer ob prihodu ni več čutil nog in rok. V Leverkusnu je ostal nadaljnje štiri dni, nato je z okrevanjem nadaljeval doma.

Dolgo je tajil, da je igral s takšnim težavami. Zdravniki so priznali, da je moral Saul med največjimi napori gotovo čutiti ogromno bolečino. Toda za svojo strast je potrpel, predvsem pa za takšen gol, kot ga je v pretekli sezoni zabil v polfinalu lige prvakov proti Bayernu. »Liga prvakov predstavlja naše sanje in borili se bomo tako dolgo, dokler jih ne dosežemo. Igramo s srcem in ogromno željo, da pridemo na vrh,« je zatrdil. Ob takšni motivaciji resnično ni ovir, zato je malo verjetno, da bo v tej sezoni previsoko prepreko predstavljal Leicester.

Na čelu Atletica je tokrat eden najuspešnejših konkvistadorjev angleških štadionov. Fernando Torres je kot nekdanji ljubljenec (in Judež) Liverpoola in Chelseaja pustil svoja najboljša leta prav na Otoku in predstavljal nočno moro za vse otoške vratarje. Čeprav so ga tudi v Angliji klicali The Kid, je Torres zabil na 26 angleških štadionih od skupno 33, na katerih je zaigral, od tega je na desetih zelenicah zatresel mrežo ob svojem prvem obisku. Na seznam bo tokrat dodal štadion v Leicestru. Če bo zabil gol, bo Atletico skoraj gotovo v polfinalu, kajti zasedba Diega Simeoneja le v redkih slučajih prejme tri gole.

V zaključku sezone je Atletico spet postal nepokvarljivi obrambni stroj. Slovenski vratar Jan Oblak si je na začetku marca v gosteh pri Deportivu še privoščil napako, toda od tedaj naprej je v devetih tekmah prejel le še dva gola. Prvega doma proti Sevilli, potem ko je Atletico že vodil s 3:0, in drugega pri Realu, ko ga je ugnal Pepe z neubranljivim strelom povsem ob vratnici. Če hočeš torej premagati Oblaka, potem potrebuješ nekaj izjemnega.

A Leicester ima letos doma v ligi prvakov popolno statistiko – štiri tekme in štiri zmage.