Najstnik, zaslužen za pol milijona evrov vredno točko (VIDEO)

Komaj polnoletni »vijolični« junak Luka Zahović kljub vsej evforiji okoli Ljudskega vrta ostaja trezen, prizemljen, skromen.

Objavljeno
18. september 2014 12.57
NOGOMET
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Maribor - Komaj polnoletni mariborski nogometni up Luka Zahović v tej sezoni neprestano dokazuje, da jabolko res ne pade daleč od drevesa. Če se je doslej »vijoličasti« klub enačilo z njegovim slovitim očetom Zlatkom, je v zadnjih tednih tudi 18-letni mladenič zablestel v polnem sijaju, saj ni le prvi strelec čete Anteja Šimundže v državnem prvenstvu (zadel je petkrat), temveč je le enajst minut po tem, ko je sinoči s klopi vskočil na igrišče kot zamenjava za Dareta Vršiča, Mariboru z golom v drugi minuti sodnikovega dodatka zagotovil veliko točko v uvodnem dvoboju lige prvakov s Sportingom (1:1).

»Naloga je bila jasna: morali smo izenačiti. To se je zgodilo, zato smo izjemno veseli. Tudi če ne bi stopil na igrišče, je prvi dvoboj med evropsko elito že sam po sebi izjemno doživetje. A dobil sem priložnost in jo lepo izkoristil. Vesel sem trenerjevega zaupanja in upam, da se bo tako tudi nadaljevalo,« je poudaril Zahović, ki je izkoristil napako tekmečevega branilca in žogo z lobom poslal za hrbet Sportingovega čuvaja mreže Ruija Patricia.

Kljub mladosti deluje prizemljeno in razmišlja trezno, vsa evforija v Ljudskem vrtu in okolici ga ne bega. »Sem miren, grem iz treninga v trening, iz dvoboja v dvoboj. Dajem vse od sebe, saj so na tem položaju v klubu odlični igralci, zato je treba garati, če želiš igrati ob vikendih. V tem trenutku sem predvsem vesel uspešnega štarta v ligi prvakov,« je poudaril mladi napadalec, ki je slovenskemu šampionu zagotovil pol milijona evrov vredno krstno domačo točko doslej med elito stare celine.

So zato ambicije kluba kaj poskočile? »Jasno določenega cilja ni. Iz vsake tekme želimo iztržiti kar največ, smo tekmovalni, tako da si vselej želimo zmagati in vknjižiti čim več točk,« poudarja Luka Zahović, ki se ga je v preteklih dneh precej povezovalo s Portugalsko, saj ga tamkajšnja zveza snubi za igranje v mlajših reprezentančnih selekcijah. »Nobena skrivnost ni, da imam rad obe državi. Če se bo kaj zgodilo, se bomo tedaj pogovarjali o tem, zdaj je čas za tekme,« se ne pusti izzvati novi mariborski junak.