Največji okrepitvi sta rekonvalescenta

1. SNL: Olimpija brez resnejših pripravljalnih tekem do evropskega štarta.

Objavljeno
12. junij 2017 03.48
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Olimpija se je potrudila, da je brez medijske pozornosti začela priprave na novo sezono. Prvi trening ob isti uri kot začetek tekme Slovenije in Malte pa je bil le nadaljevanje neposrečenih klubskih potez. Temu bi se lahko izognil tudi novi trener Igor Bišćan.

»Ne, takšen termin ni nikakršen psihološki preizkus. Že pred mesecem dni je bil znan, nismo vedeli, da bo ob tej uri igrala reprezentanca,« se je branil Bišćan, ki morda res ni glavni krivec za nespreten pripravljalni štart, a vendarle ni kar nekdo, ki je po naključju zašel v nogomet in ne pozna nogometne hierarhije.

Zeleno-beli so bili v Spodnji Šiški že okrepljeni z rekonvalescentoma Brankom Ilićem in Rokom Kronavetrom in oslabljeni za igralce, ki jim je že potekla pogodba – Juliusa Wobaya, Marka Vukčevića in Andraža Kirma. Prvi novinec – da bo okrepitev, bo moral še dokazati – je 26-letni Srb Goran Brkić, ki je nazadnje igral v bošnjaški prvi ligi za Mladost iz Doboja in zanjo dosegel 10 golov ter 6 podaj. »Zanj nismo plačali odškodnine, ker mu je potekla pogodba,« je o izbiri zveznega igralca povedal neuradni športni direktor Mladen Rudonja. Na glavni dobitek vendarle še čaka. V tej vlogi bi bil lahko argentinski Slovenec Andres Vombergar, ki pa bo prost šele s 1. julijem.

»Vsekakor je zanimiv napadalec. Visok je in uporaben,« je o morebitni argentinski okrepitvi povedal trener in poudaril, da bodo pri njem vsi imeli enakovredno izhodišče. »Treningi bodo eno merilo, drugo tekme,« je povedal Bišćan in pri tem izpostavil Blessinga Elekeja, ki že poldrugo leto jezi trenerje in navijače, namesto da bi se od najdražje okrepitve spremenil tudi v najboljšega napadalca.

Ljubljančani do evropskega štarta, 29. t. m., ne bodo igrali pripravljalnih tekem z vidnejšimi klubi. V generalki, teden dni pred prvo tekmo 1. kola kvalifikacij za evropsko ligo, bo tekmec kosovski prvak KF Trepça '89.

Domžale pobirajo od drugih

Kranjčan Tilen Klemenčič je že tretji novinec v moštvu Domžal, ki so tako kot Olimpija začele priprave v soboto, a so upoštevale reprezentančni termin. Komaj 21-letni branilec je prišel iz Celja, pred njim so Domžalčani iz Aluminija pripeljali še Lovra Bizjaka, iz Radomelj pa Kristijana Šipka. Celjski klub pa je podobno kot Klemenčič zapustil tudi vratar Matic Kotnik, ki se seli k Panioniosu v Grčijo.

Danes bosta priprave začela še Gorica in Triglav.