Namesto Kosića (spet) Brkić

Novi (stari) trener nogometašev Triglava Siniša Brkić je moštvo prevzel v zelo nezavidljivem položaju.

Objavljeno
01. oktober 2013 13.24
nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Kranj - Kranjski nogometni prvoligaš Tirglav je imel le en dan izpraznjen trenerski stolček. Po sporazumni prekinitvi pogodbe z Dušanom Kosićem je vodstvo kluba zamenjavo zanj našlo v Siniši Brkiću, ki se je na čelo strokovnega štaba vrnil po zgolj pol leta, moštvo pa bo prevzel v nezavidljivem položaju, saj je Triglav v dosedanjih 12 dvobojih nove sezone vpisal le po eno zmago in remi, s štirimi točkami pa je trdno priklenjen na dno ligaške razpredelnice.

»Mešani občutki: seveda se je lepo vrniti na klop Triglava, a pogled na lestvico ni najlepši. Zavihali bomo rokave in skušali iz ekipe izvleči kar največ že do konca jesenskega dela. Menim, da lahko izpolnimo zastavljene naloge, nikakor me ni strah težkega dela,« je poudaril Brkić in dodal: »Zasedba je sposobna iztržiti precej več, a tu igra vlogo precej faktorjev. Krivda ni bila na trenerjevi strani, pač pa je to splet neugodnih okoliščin. V prihodnjih osmih tekmah bomo skušali osvojiti čim več točk, če se nam ne bo izšlo, bomo decembra naredili selekcijo igralcev povsem na novo, in kdor do premora ne bo zadovoljil kriterijev, ne bo več igral za Triglav.«

Brkić je bil že trener Triglava, a ga je aprila letos po težkem porazu z Olimpijo (1:4) zamenjal Kosić. Zdaj Kranjčane v nedeljo čaka domač obračun z Rudarjem. »Spremembe bodo vidne v igralskem kadru, fantje imajo štiri dni, da me prepričajo o svojih sposobnostih. Morda bom opravil tudi določene taktične spremembe, a je o tem še prezgodaj govoriti. Ogledal sem si vse dvoboje Triglava, v glavi že imam določene načrte, videli pa bomo, kako jih bo mogoče realizirati,« je še dodal nekdanji nogometaš Domžal.