Navijači Reala si ne želijo Joseja Mourinha

Portugalčeve vrnitve na klop belega baleta si želi vsega 30 odstotkov anketirancev časnika Marca izmed 64.000 vprašanih.

Objavljeno
26. december 2015 09.45
SOCCER-ENGLAND-WHU-CHE/
G. L.
G. L.

Madrid - Nedavno odstavljeni trener Chelseaja Jose Mourinho je še naprej v iskanju novih delodajalcev. Ena od (resnejših) možnosti je Portugalčeva vrnitev k madridskemu Realu na Santiago Bernabeu, nad čemer pa navijači belega baleta niso najbolj navdušeni.

V anketi Marce, v kateri je sodelovalo kar 64 tisoč oseb, si Mourinhove vrnitve želi »le« 30 odstotkov vprašanih. Precej bolj so naklonjeni ideji, da bi nepriljubljenega Španca Rafo Beniteza na trenerskem stolčku zamenjal nekdanji francoski reprezentant in igralec Reala Zinedine Zidane, ki mu je zaupnico izreklo 53 odstotkov navijačev. Za Francoza in Portugalca se je s 16 odstotki glasov uvrstil koordinator nogometne šole pri kraljevem klubu Victor Fernandez.

Zdajšnji trener iz Španije se je na udaru kritik znašel zlasti po porazih proti Barceloni (0:4) in Villarrealu (0:1). Madridska javnost vse glasneje zahteva njegov odhod, predsednik Reala Florentino Perez pa nekdanjemu strategu Valencie, angleškega Liverpoola, italijanskega Interja iz Milana in Napolija za zdaj še zaupa. Igralcem je povedal, da o zamenjavi ne razmišlja, kljub temu pa v prestolnici vlada vsesplošno prepričanje, da bo naslednji Benitezov poraz tudi njegov zadnji. 

Mourinho bi se v tem primeru skoraj zagotovo potegoval za mesto njegovega naslednika. Kraljevi klub je že vodil , in sicer med letoma 2010 in 2013, v tem obdobju pa je navkljub zvezdniški zasedbi osvojil le en naslov španskega prvaka, kraljevi pokal in španski superpokal.