Navijaško divjanje v Stožicah za 28.750 evrov

Nogometna zveza Slovenije obsoja dogodke na tekmi, vsi deležniki pa bi si morali prizadevati, da so nogometne tekme varen dogodek.

Objavljeno
09. maj 2017 18.30
Nogomet
A. V.
A. V.
Ljubljana - Nogometni derbi med ljubljansko Olimpijo in Mariborom, ki je bil na sporedu konec aprila, je bogato odebelil denarnico Nogometne zveze Slovenije. Disciplinska komisija je izrekla kazni - 13.750 evrov za Olimpijo in delno zaprtje stadiona Stožice ter 15.000 evrov za Maribor, ki bo prav tako dve tekmi odigral pred napol praznimi tribunami.

Nogometni klub Olimpija je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 13.750 evrov ter pogojno kaznijo dveh tekem brez prisotnosti gledalcev na tribunah B in D. Navijači Olimpije so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva in žalili nasprotno ekipo, poleg tega pa poskušali zapustiti svoj del ograjene tribune z namenom fizičnega spopada z nasprotno skupino, pri tem pa so napadli policiste ter vanje metali stole in premične ograje, s katerimi je bil ograjen njihov sektor. Ker je kazen pogojna, pomeni, da se prepoved obiska ne bo izvršila, v kolikor navijaška skupina Olimpija v enem letu ne bo storila težjega prekrška, se glasi sporočilo disciplinskega sodnika NZS Romana Roglja.

Nogometni klub Maribor je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 15.000 evrov ter s kaznijo igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni. Navijači mariborskega kluba so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva, jih odvrgli na igrišče in tako enkrat poskrbeli za prekinitev tekme, žalili nasprotno ekipo, v sodnikovem dodatku tekme pa odvrgli pirotehnično sredstvo, ki je zadelo obiskovalko na tribuni. Navijaška skupina je nato poskušala zapustiti ograjen prostor, zato so napadli policiste ter vanje metali premične ograje, s katerimi je bil njihov sektor zavarovan.

Nogometna zveza Slovenije obsoja dogodke na tekmi, vsi deležniki v nogometu pa bi si morali po svojih močeh prizadevati, da so nogometne tekme varen in družinam prijazen dogodek, na katerih ni mesta za nasilje, sovraštvo in huliganizem, je v sporočilu za javnost zapisala NZS.