Ne o Evropi, Iličićevi samo o Juventusu

Nogometna evropska liga: Šporarjev Basel prvi, Iličićeva Fiorentina še ni druga.

Objavljeno
10. december 2015 00.29
Bojan Jokić na kvalifikacijski tekmi proti Litvi,Ljubljana Slovenija 08.10.2015 [Šport,nogomet]
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Drevi bo na sporedu tudi 24 tekem v evropski ligi, v kateri igra več klubov s slovenskimi legionarji. Villarreal, katerega član je Bojan Jokić, in St. Etienne, pri katerem je že končal sezono Robert Berić, sta si že zagotovila udeležbo v žrebu parov 1/16 finala, ki bo v ponedeljek v Nyonu.

Danes se bodo za napredovanje v izločilne boje (18. in 25. februar) borili Fiorentina, Partizan in Augsburg. Slednja se bosta ob 21.05 pomerila v Beogradu, moštvo Gregorja Balažica pa je na gostovanju pri nemškem klubu, katerega član je Tim Matavž, zmagalo s 3:1 in ima tri točke prednosti (Bilbao 12, Partizan 9, Augsburg 6, AZ 3).

Najbolj živahno je v Toskani; Fiorentina bo gostila Belenenses, moštvo Josipa Iličića pa bi le poraz odnesel drugo mesto (Basel 10, Fiorentina 7, Lech in Belenenses 5).

A četudi se bodo vijoličasti zvečer borili za evropsko ozimnico, poznavalci serie A vedo, kaj pritegne italijanske navijače. Najprej državno prvenstvo, nato državno prvenstvo, potem državno prvenstvo ... V Firencah ta čas vladajo »izredne razmere« le zavoljo nedeljske derbija v Torinu med Juventusom in Fiorentino. Iličićevi – Kranjčana so uvrstili v idealno enajsterico 15. kola serie A – bi že z remijem opravili velik posel, saj bi odbili napad prebujenega favorita.

Navijači Fiorentine so prek socialni omrežij napadli Juventus, ker je postavil ceno 45 € za gostujoče vstopnice, a so kljub temu razgrabili vseh 2100 vstopnic.