Nejasna usoda sobotnega derbija v Stožicah

Slovenska policija ima veliko dela zaradi begunske krize, zato je pod vprašajem sobotna tekma med Olimpijo in Mariborom.

Objavljeno
21. oktober 2015 16.01
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Sobotni derbi slovenskega državnega prvenstva med vodilno Olimpijo in četrtouvrščenim Mariborom, ki bi ga morale gostiti Stožice (20), je pod velikim vprašajem, saj ima slovenska policija veliko dela z begunci.

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, si prizadevajo za prestavitev tekme, saj zaradi begunske krize ne bodo mogli zagotoviti sorazmernih varnostnih ukrepov, medtem ko si na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) želijo izpeljati večni dvoboj.

»Varnostna situacija, povezana z migracijskimi tokovi v Republiki Sloveniji, in ukrepi, ki jih trenutno izvaja Policija z vsemi razpoložljivimi silami in sredstvi, vsekakor vpliva tudi na možnost zagotavljanja ustreznih varnostnih ukrepov na sobotni nogometni tekmi. Glede na podano varnostno oceno za omenjeno nogometno tekmo tako pojasnjujemo, da zaradi pomanjkanja razpoložljivih policistov ne moremo zagotavljati sorazmernih varnostnih ukrepov (glede na varnostno oceno). PU Ljubljana bo zato na ustni obravnavi pristojne upravne enote, iz že navedenih razlogov, predstavila omenjeno stališče,« so sporočili s PU Ljubljana.

Usoda sobotne tekme bo jasna v četrtek, ko bo na upravni enoti potekala obravnava na to temo.