Nemke premočne za slovenske nogometašice

Nogometašice Nemčije so v Domžalah premagale slovensko reprezentanco s 4:0. 

Objavljeno
10. april 2018 20.21
Nogomet Slovenija Nemčija
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Domžale - Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v Domžalah izgubila proti Nemčiji z 0:4 (0:2). Slovenke naslednji kvalifikacijski preizkušnji čakata 7. junija na Ferskih otokih in 11. junija na Islandiji.

Izbranke Horsta Hrubescha, tudi nekdanjega napadalca zahodnonemške reprezentance, so prvo medsebojno tekmo dobile s 6:0, konec tedna so odpravile Češko s 4:0, danes pa so z enakim izidom odpravile še Slovenke, ki ostajajo pri treh točkah in četrtem mestu v skupini 5.

Dvakratne svetovne in osemkratne evropske prvakinje Nemke so v prvem polčasu pričakovano prevladovale, kljub premoči pa le dvakrat ugnale Zalo Meršnik. Prva jo je premagala Lina Magull, ko je v deseti minuti v mrežo pospravila odbito žogo, druga pa kar soigralka Lana Golob, ki je v 42. minuti nespretno posredovala po podaji z desne strani. Nemke so sicer imele še nekaj priložnosti, najlepšo pa Lea Schüller v 21. minuti, ko je prišla sama pred Meršnikovo, a se je slovenska vratarka izkazala.

Kmalu po uvodu drugega dela, natančneje v 53. minuti, so Nemke povišale prednost, potem ko je s približno 14 metrov z nizkim strelom zadela Alexandra Popp. V 61. minuti so gostje vodile že s 4:0, ko se je med strelke z volejem vpisala še Linda Dallmann. V 74. minuti je novo nemško priložnost zapravila Magullova, sledilo je še nekaj nevarnosti pred slovenskimi vrati, v 90. minuti pa se je izkazala Meršnikova, ko je obranila najstrožjo kazen Dzsenifer Marozsan.

Selektor Borut Jarc je v prvo postavo uvrstil Zalo Meršnik, Lano Golob, Špelo Rozmarič, Kristino Erman, Manjo Rogan, Dominiko Čonč, Laro Prašnikar, Laro Ivanuša, Špelo Kolbl in Kajo Eržen. V nadaljevanju so priložnost dobile še Kaja Korošec, Barbara Kralj in Zala Kuštrin.

Na SP, ki bo 7. junijem in 7. julijem prihodnje leto v Franciji, se bodo iz skupinskega dela evropskih kvalifikacij uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene ekipe pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah. Doslej sta si nastop na zaključnem turnirju zagotovili le gostiteljica Francija in Kitajska.

Skupina 5:
Slovenija - Nemčija 0:4 (0:2)

Lestvica:
1. Nemčija 6 5 0 1 28:3 15
2. Islandija 4 3 1 0 14:3 10
3. Češka 5 2 1 2 13:6 7
4. Slovenija 5 1 0 4 5:16 3
5. Ferski otoki 4 0 0 4 0:32 0