Nemški nogometaši prenočili na štadionu, brez odpovedi tekme z Anglijo

S štadiona Stade de France so med prijateljsko nogometno tekmo evakuirali francoskega predsednika Francoisa Hollanda.

Objavljeno
14. november 2015 16.26
FRANCE-SHOOTING/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Pariz - Sinočnji teroristični napadi v Parizu so odjeknnili v času prijateljske nogometne tekme med Francijo in Nemčijo. Tik ob štadionu Stade de France so odjeknile tri močne eksplozije, toda obračun se je nadaljeval, gledalci in nogometaši so bili sprva mnenja, da gre le za pirotehniko. A kmalu so se pokazale razsežnosti terorističnega napada.

Na tekmi je bil tudi francoski predsednik Francois Holland, ki so ga nemudoma evakuirali s prizorišča. Po tekmi se je večina navijačev s tribun v strahu preselila na zelenico, kjer so dlje časa čakali, da so varnostniki in policija zavarovali izhode.

Tudi nemški nogometaši so iz varnostnih razlogov noč prebili kar na štadionu in niso tvegali vožnje do hotela. Ekipa je z letalom danes zjutraj že prispela na letališče v Frankfurt.

Francoska nogometna zveza pa je sporočila, da se bodo v torek na prijateljski tekmi kljub petkovim terorističnim napadom v Parizu pomerili reprezentanci Anglije in Francije.» Angleški nogometni zvezi smo med pogovorom zagotovili, da ni tveganja, zato smo se odločili, da tekma bo,« je povedal predstavnik francoske nogometne zveze in dodal, da imajo britanske oblasti vso pravico, da same ocenijo položaj.

Tekma bo na londonskem štadionu Wembley.