Nesrečni vratar Brightona dosegel dva skoraj identična avtogola (VIDEO)

Brighton se je pretekli konec tedna veselil uvrstitve v prvo angleško ligo, tekmo z Norwichem pa so izgubili po dveh avtogolih.

Objavljeno
22. april 2017 17.39
N. Gr.
N. Gr.

Brighton - Pretekli konec tedna so angleške medije preplavile fotografije slavja na zelenici v Brightonu, ko se je njihova ekipa uvrstila v angleško premier ligo po kar 34 letih čakanja. Dvoboj z Norwichem bi moral biti le še en razlog za slavje, a vsaj vratarju Davidu Stockdalu ne bo ostal v najboljšem spominu.

»Res je neverjetno, na kakšen način smo izgubili tekmo, vendar Stockdale ni nič kriv. Preprosto ni imel sreče,« je po smoli vratarja Brightona dejal njegov trener Chris Hughton.

Po tekmi je bil razočaran tudi Alex Pritchard, vezist domače ekipe, ki je dvakrat zadel okvir gostujočih vrat, Norwich pa se je zadetka veselil šele po tem, ko se je žoga od Stockdala odbila v mrežo.» Lahko bi bil strelec dveh golov, tako pa sem vpisal samo dve asistenci,« je po tekmi dejal 23-letni Pritchard, ki v letošnji sezoni za Norwich še ni dosegel gola.

Brighton & Hove Albion, kot je uradno ime novega angleškega premierligaša, je bil ustanovljen leta 1901, samo štiri sezone do zdaj pa so njegovi navijači lahko spremljali prvoligaški nogomet, in sicer od leta 1979 do 1983. V zadnji prvoligaški sezoni je celo prišel do finala pokala FA, kjer je izgubil z Manchester Unitedom. Tekmo proti Norwichu so na koncu izgubili z 2:0, do konca drugoligaškega prvenstva pa Brighton čakata še dve tekmi.