Neymar bo po operaciji odsoten najmanj dva meseca

Brazilski zvezdnik Neymar se je poškodoval ob zmagi PSG nad Marseillom, izpustil bo tudi povratno tekmo z Realom.

Objavljeno
27. februar 2018 06.46
Posodobljeno
27. februar 2018 06.46
France Soccer League One
N. Gr.
N. Gr.

Pariz - Navijači pariškega velikana PSG so se v 77. minuti že dobljene tekme z Marseillom prijeli za glavo, ko je Neymar tekel v obrambo in pri tem nerodno stopil, na tleh se je takoj prijel za gleženj. Z igrišča so ga odnesli na nosilih, vsi pa so imeli v mislih povratno tekmo z Realom, na kateri bi PSG Neymarja še kako potreboval. 

Po prvih prognozah bi moral Neymar izpustil dva do tri tedne, po najboljšem scenariju bi se lahko vrnil prav na tekmi z Realom 6. marca. Danes pa so iz Pariza prišle precej slabše novice, Neymar je utrpel zlom kosti v stopalu in potrebuje operacijo, odsoten bo najmanj dva meseca, v Braziliji pa se bojijo, da bi se lahko okrevanje zavleklo do svetovnega prvenstva. Proti Realu ga zagotovo ne bo, kar bo velik udarec za trenerja Parižanov Unaia Emeryja

Podobne skrbi imajo tudi Bavarci, ob prvenstvenem remiju s Hertho na Alianz Areni je Kinglsey Coman vstopil v drugem polčasu, a je tudi on hitro nerodno padel in si poškodoval gleženj. Ker Bayern ni imel več zamenjav, je Coman stisnil zobe in tekmo napol po eni nogi odigral do konca, danes pa so iz bavarskega velikana sporočili, da bo francoski krilni napadalec odsoten »več tednov«, v klubu pričakujejo, da ga ne bo najmanj mesec dni. 

Skupil jo je tudi Kinglsey Coman. Foto: AP

Bayern je sicer glavnino dela v osmini finala lige prvakov proti Bešiktašu opravil že na prvi tekmi, ko je na Alianz Areni zmagal s kar 5:0, zato bo povratno srečanje le še formalnost.