Neymarjev strelski šov na Japonskem, Messi »le« dvakrat v polno

Brazilska nogometna reprezentanca je na prijateljski tekmi premagala Japonsko s 4:0. Vse gole je dal Neymar.

Objavljeno
14. oktober 2014 17.36
FBL-SIN-JPN-BRA-FRIENDLY
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Singapur - Brazilska nogometna reprezentanca je v sklopu azijske turneje odigrala prijateljsko tekmo z Japonsko in zmagala s 4:0. Več kot 50.000 navijačev v Singapurju je s svojimi spretnostmi navdušil Neymar, ki je bil strelec vseh štirih golov na tekmi. Zvezdnik Barcelone je tako podaljšal zmagoviti ponovni štart Dunge na selektorskem mestu, na prejšnji prijateljski tekmi v Pekingu je namreč Brazilija z 2:0 premagala Argentino, ob čemer je 11-metrovko zgrešil Lionel Messi.

Njegov soigralec pri katalonskem klubu je bil v Singapurju precej bolj uspešen. Svojo bero zadetkov v dresu reprezentance je povečal na 40 (na 58 tekmah). Neymar ob tem očitno ni imel težav s slabo igralno površino, nad katero so se večinoma pritoževali.

Prvič je moral japonski vratar Eiji Kawashima po žogo v svojo mrežo v 18. minuti, ko sta se z lepo akcijo izkazala z Diegom Tardellijem. Še pred tem je stresel vratnico z nevarnim prostim strelom. Strelski šov Neymarja se je nadaljeval v 48. minuti, ko ga je za 2:0 lepo zaposlil Philippe Coutinho.

Za Japonsko, ki je bila brez prvega zvezdnika Shinjija Kagawe, Keisuke Honda in Yuto Nagatomo pa sta začela na klopi, je imel lepo priložnost neutrudni Shinji Okazaki. V drugem polčasu sta priložnost dobila tudi »pozabljena« Robinho in Kaka, ki je z glavo streljal v 77. minuti, japonski vratar je strel odbil, a je žogo prestregel Neymar in zabil za 3:0. Novi član MLS moštva iz Orlanda pa je nato sodeloval še v akciji za tretji Neymarjev gol v 81. minuti, s katerim je Brazilija postavila piko na i še eni zmagi.

Očitno se z Dungo reprezentanca le pobira po velikem razočaranju na SP, na katerem je v polfinalu izgubila z Nemčijo z 1:7 in nato še z Nizozemsko z 0:3 na tekmi za tretje mesto. Odtlej »selecao« na štirih tekmah (treh prijateljskih in v ameriškem superpokalu) še ni prejel gola.

Visoka zmaga Argentine

Na novi prijateljski tekmi se je danes pomerila tudi Argemtina premagala Hongkong s 7:0 (3:0). Medtem ko je v Singapurju Neymar vse strelsko delo opravil sam, so bili Argentinci v Hongkongu bolj moštveno razpoloženi: prvi zvezdnik Lionel Messi je zadel dvakrat, v (67., 85.), s po dvema goloma sta se med strelce vpisala še Gonzalo Higuain (42., 54.) in Nicolas Gaitan (43., 72.), prvi pa je zadel Ever Banega v 18. minuti.

Selektor Gerardo Martino tekme sicer ni začel z najmočnejšo postavo, Messi, Angel Di Maria, Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Javier Mascherano, Martin Demichelis in Sergio Agüero so tako prvi polčas presedeli na klopi, kljub temu pa svetovni podprvaki niso imeli težav z Azijci.