Nezadovoljni Čech na izhodnih vratih Chelseaja

Kot je bilo pričakovati, se ob vrnitvi Thibaulta Courtoisa Petr Čech ne more zadovoljiti s statusom vratarja št. 2.

Objavljeno
08. oktober 2014 12.09
FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Dolgoletni vratar Chelseaja Petr Čech je namignil, da si želi zapustiti londonski klub. Odkar se je v moštvo vrnil Thibault Courtois, ki je kot posojeni vratar blestel pri madridskem Atleticu, je namreč izkušeni češki mojster postal druga izbira trenerja Joseja Mourinha, s čimer pa se seveda ne želi zadovoljiti.

Tako je po desetih letih in več kot 500 nastopih v vratih Chelseaja, ob čemer je prazno mrežo ohranil več kot 150-krat, vse manj zadovoljen s svojim statusom v klubu. V tej sezoni je priložnost dobil le dvakrat, v angleškem prvenstvu je odigral komaj 66 minut, potem ko jo je 22-letni Belgijec na tekmi z Arsenalom skupil v trku z Alexisom Sanchezom.

»Mislim, da me pri Chelseaju dovolj dobro poznajo, da vedo, da z zdajšnjim stanjem nisem zadovoljen. Z evropskim prvenstvom 2016 pred vrati, enostavno zame ni čas, da bi sedel na klopi. Če se položaj hitro ne reši, bom moral ukrepati sam,« je dejal v pogovoru za češko radijsko postajo.

Courtoisova poškodba naj ne bi bila hujše narave, saj naj bi že igral tudi za reprezentanco, v kvalifikacijah se bo Belgija pomerila proti Andori in BiH.

Čech je na Stamford Bridge prišel leta 2004, iz francoskega prvoligaša Rennesa, v tem času pa s klubom osvojil ligo prvakov, tri naslove v angleškem prvenstvu, štiri v pokalu FA, dva ligaška pokala in evropsko ligo.