Nezbranost

Osnovna želja je, da v Maribor vrnejo državni naslov. Malce boli le dejstvo, da so izgubili proti Olimpiji.

Objavljeno
13. april 2017 01.45
Damir Pekič
Damir Pekič
Videli smo pričakovano taktiko. Maribor je napadal, Olimpija se je osredotočila na obrambo prednosti s prve tekme. Že v prvem polčasu je bilo očitno, da voda teče na Olimpijin mlin. Mariborskim nogometašem je vedno znova zmanjkalo pol metra in delček sekunde, da bi prišli do prave priložnosti. Milivoje Novaković je bil dvakrat v ugodnem položaju, enako Luka Zahović in Tavares. In ker do vodstva ni prišel Maribor, je na drugi strani iz nenevarne prekinitve povedla Olimpija, zato se je v drugem polčasu še bolj obrambno postavila.

Nogomet je bil popolnoma enosmeren, saj Olimpije napad sploh ni več zanimal, ampak samo branjenje prednosti. Maribor je do izenačenja še imel pobudo, a ko smo vsi pričakovali, da bo dodatno pritisnil, ni mogel več prebiti Olimpijinega bloka. Ljubljančani so bili ves čas blizu nasprotnikovim igralcem, zato Maribor ni imel zrele priložnosti, da bi prišel do podaljška. Dobro je sicer delovala leva stran napada preko Mitje Vilerja, na desni pa ni bilo prave pomoči.

Obe tekmi sta si bili zelo podobni. Maribor je pokazal več že v Ljubljani, toda uštel se je zaradi desetih minut nezbranosti. A dobro vemo, da se nogomet igra za gole, Olimpija jih je dala več, zato je napredovala.

V Mariboru niso preveč razočarani, kar smo videli že pri reakcijah igralcev takoj po koncu tekme. Osnovna želja je, da v Maribor vrnejo državni naslov. Malce boli le dejstvo, da so izgubili proti Olimpiji. Kljub temu je pokal drugorazrednega pomena. Vse pove dejstvo, da je trener Darko Milanič na obeh tekmah uporabil rezervnega vratarja Matka Obradovića.