Ibrahimović postavil nov švedski mejnik

Napadalec Zlatan Ibrahimović je ob zmagi nad Estonijo z 2:0 postal najboljši strelec švedski strelec vseh časov.

Objavljeno
04. september 2014 23.13
France Soccer Spain
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Stockholm - Reprezentanca Švedske je na prijateljski tekmi v Stockholmu premagala Estonijo z 2:0, glavni junak tekme pa je bil Zlatan Ibrahimović.

Domači napadalec je dosegel oba gola na tekmi. Prvič je zadel že v tretji minuti, ko Estonci niso dobro posredovali ob kotu z leve strani in so žogo izbili na drugo vratnico, kjer jo je pričakal Ibrahimović in jo z močnim strelom poslal v mrežo.

Napadalec Paris Saint-Germaina je v 24. minuti izkoristil podajo Sebastiana Larssona z desne strani in z mojstrskim udarcem s peto povišal na 2:0, s čimer se je zapisal v zgodovino kot najboljši švedski strelec vseh časov.

32-letni Ibrahimović je na 99 reprezentančnih tekmah dosegel 50 golov in za gol prehitel dosedanjega rekorderja Svena Rydella (49).

Švedska reprezentanca bo v ponedeljek proti Avstriji začela kvalifikacijske nastope za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji, v njeni skupini G pa so še Rusija, Črna gora, Moldavija in Liechtenstein.

Conte debitiral z zmago

Italija je pod vodstvom novega selektorja Antonija Conteja z 2:0 premagala Nizozemsko, tretjeuvrščeno reprezentanco z zadnjega svetovnega prvenstva.

Italijani so povedli v tretji minuti, ko je Daniele De Rossi z globinsko podajo zaposlil Cira Immobileja, ta je zaobšel vratarja Jasperja Cillessna in žogo poslal v prazno mrežo.

Nizozemska je le šest minut kasneje ostala z deseterico mož, saj je Bruno Martins Indi v kazenskem prostoru kot zadnji igralec podrl Simoneja Zazo, Italijani pa so imeli na voljo še enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel De Rossi in natančno meril v spodnji desni kot za končnih 2:0.

Rezervist Remy odločil v Parizu

Francoska reprezentanca je na domačem Stade de Franceu premagala Španijo z 1:0. Gostitelji so edini gol na tekmi dosegli v 73. minuti, ko sta Karim Benzema in Mathieu Valbuena izpeljala lepo akcijo, slednji je z leve strani podal do Loica Remyja, ki je zadel s približno enajstih metrov.

Neymar novi kapetan Brazilija

Brazilski selektor Carlos Dunga je v Miamiju razkril, da bo napadalec Neymar novi kapetan reprezentance. Član Barcelone bo kapetanski trak prvič nosil v noči na soboto, ko bo Brazilija na Floridi igrala proti Kolumbiji.

»Neymar je eden največjih igralcev v Braziliji. Gre za igralca z izredno kakovostjo in to ne glede na njegovo mladost,« je svojo odločitev pojasnil Dunga.

 

Rezultati prijateljskih tekem

Švedska : Estonija 2:0 (2:0)

(Ibrahimović 3., 24.)

Kitajska : Kuvajt 3:1 (0:1)

(Yang 53., Hanchao 64., Lei 91.; Nayef 47.)

Uzbekistan : Jordanija 2:0 (0:0)

(Sergeev 58., Dzurajev 93.)

Bosna in Hercegovina : Liechtenstein 3:0 (3:0)

(Ibišević 2., 14., Džeko 24.)

Irak : Peru 0:2 (0:2)

(Callens 19., Zambrano 26.)

Belorusija : Tadžikistan 6:1 (1:1)

Slovaška : Malta 1:0 (1:0)

(Nemec 43.)

Hrvaška : Ciper 2:0 (1:0)

(Mandžukić 18., 58.)

Belgija : Avstralija 2:0 (1:0)

(Mertens 18., Witsel 77.)

Italija : Nizozemska 2:0 (2:0)

(Immobile 3., De Rossi 10./11-m)

Francija : Španija 1:0 (0:0)

(Remy 73.)