NHL: Kralji visoko izgubili v Torontu

Los Angeles Kings so na gostovanju pri Toronto Maple Leafs izgubili z 0:5.

Objavljeno
20. december 2015 06.08
Posodobljeno
20. december 2015 06.38
NHL/

Toronto - Hokejisti Los Angelesa so v noči s sobote na nedeljo gostovali v Torontu in doživeli visok poraz z 0:5. Anže Kopitar v dobrih devetnajstih minutah ni sprožil strela na domača vrata.

Za Kralje se je tako neuspešno končala serija šestih zaporednih gostovanj, na katerih so iztržili tri zmage, en poraz po podaljšku in dva poraza po rednem delu.

Pri Torontu je v vratih blestel nekdanji član Los Angelesa Jonathan Bernier, ki je ustavil vseh 26 strelov in na svoji dvanajsti tekmi sezone vknjižil šele prvo zmago, pomembni vlogi pa sta imela tudi Michael Grabner s po dvema goloma in podajama ter Leo Komarov z goloma in podajo. Razmerje strelov je bilo 34:26 v korist Torotona.

V prvi tretjini so imeli pobudo gostje in sprožili več strelov (9:7), a so gostitelji dosegli edini gol v tem delu. Strelec je bil Komarov, ki je dobro posredoval ob strelu Matta Hunwicka, spremenil smer ploščka in presenetil Jhonasa Enrotha.

Gledalci so na drugi gol čakali vse do 44. minute, ko je na 2:0 povišal Michael Grabner. Isti igralec je v 54. minuti zadel za 2:0, v 57. minuti se je Komarov drugič vpisal med strelce, za končnih 5:0 pa je v 58. minuti s svojim prvim golom v ligi poskrbel Byron Froese.

Los Angeles je z 42 točkami na tretjem mestu zahodne konference, za St. Louisom (44) in Dallasom (50). Torontu gre občutno slabše v vzhodni konferenci, saj je z 29 točkami na petnajstem mestu, na vrhu je Washington (48).

Rezultati lige NHL

Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings 5:0

(Kopitar brez strela v 19:29 za Los Angeles)

Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers 3:2 (po kazenskih strelih)

Dallas Stars - Montreal Canadiens 6:2

New Jersey Devils - Anaheim Ducks 1:2

Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 1:2

Nashville Predators - Minnesota Wild 3:2

Arizona Coyotes - New York Islanders 1:0

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 5:1

Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 2:3 (po kazenskih strelih)

St. Louis Blues - Calgary Flames 3:2