Ni bilo histerične tekme, je pa histerija zaradi Ronalda

Portugalski ostrostrelec v povratni tekmi osmine finala nogometne lige prvakov upravičil sto milijonov evrov, ki jih je zanj zapravil Juventus

Objavljeno
13. marec 2019 10.07
Posodobljeno
13. marec 2019 12.03
Cristiano Ronaldo je z zadetki obudil staro damo. FOTO: Reuters
M. U.
M. U.
Torino - Juventus je v povratni tekmi osmine finala nogometne lige prvakov s tremi zadetki Cristana Ronalda zasukal rezultat in po zaostanku z 0:2 iz prve tekme v Madridu izločil Atletico, Portugalec pa je še enkrat dokazal, da je zunajkategorijski strelec. Opravil je tisto, za kar ga je torinska stara dama pred to sezono tudi kupila od madridskega Reala.

Sto milijonov evrov se je torej izplačalo, 34-letnik pa je proti žimničarjem Jana Oblaka dosegel svoj osmi hat-trick v elitnem klubskem tekmovanju stare celine, toliko jih ima tudi Lionel Messi. Juventus tudi še nikoli ni preobrnil dveh zadetkov zaostanka v evropskem tekmovanju.

»Mišljeno je bilo, da bo to poseben večer in je tudi bil. Ne le zaradi mojih golov, tudi zaradi drže, ki smo jo pokazali, to je mentaliteta šampionov. To je ta nrav, ki je potrebna za osvojitev lige prvakov. Zaradi tega me je Juventus tudi pripeljal v klub, namreč pomagati pri stvareh, ki prej nikoli niso bile storjene. V zgodovini Juventusa še ni bilo takšnega zasuka,« je pojasnil Cristiano Ronaldo.
 

Ronaldo več kot ves Atletico


Atletico v zadnjih štirih dvobojih v letošnji ligi prvakov ni prejel zadetka in tudi tokrat je trener Diego Simeone verjel, da bo ena najboljših obramb v Evropi zdržala juriš stare dame z Ronaldom na čelu.

»Bili smo lucidni, obstajala je bojazen, da bo to histerična tekma, kot da bi bilo treba vse opraviti v desetih minutah. Čudno pa bi tudi bilo, če bi Ronaldo letošnjo ligo prvakov končal z le enim zadetkom, kot je bil to slučaj pred tokratnim dvobojem,« je pojasnil trener Juventusa Massimiliano Allegri.

Juventus v elitnem tekmovanju sicer ni zmagal od leta 1996, v zadnjih štirih sezonah pa je dvakrat izgubil finalno tekmo. »Ronaldo je najboljši na svetu, ob velikih priložnostih je seveda sposoben prikazati takšne predstave,« je analiziral trener Atletica Diego Simeone. CR7 je v ligi prvakov, denimo, zbral že 124 zadetkov, več kot ves Atletico (118), tudi tokrat pa je bil glavni pri uvrstitvi italijanskega velikana v četrtfinale lige prvakov.