Nizozemci bodo v Muro vsako leto investirali 500.000 evrov

Prvoligaša iz Murske Sobote bo iz finančnih težav reševal nizozemski Readen Holding, ki želi Muro pripeljati v Evropo.

Objavljeno
14. september 2012 22.09
FBL-EUR-C3-LAZIO-MURA05
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Murska Sobota - Na današnji volilni skupščini Nogometnega kluba Mure so nov predsedniški mandat zaupali dosedanjemu prvemu možu Miroslavu Topiču, v klub pa naj bi po klavrni "italijanski zgodbi" vstopil nizozemski investitor Readen Holding, ki ima sedež v ZDA.

Po odstopu celotnega upravnega odbora kluba so izvolili novo vodstvo murskosoboškega nogometnega kluba. Na željo nizozemskega investitorja je predsedniško mesto zadržal Topič, podpredsednik sedemčlanskega UO pa je predstavnik Nizozemcev - Joop Steenbergen. Člani novega UO so še Hans Duikerslot, Andre Geiling, Robert van der Mast, Kristjan Gregorič, ki je bil član UO tudi pri neuspelih poslih z Italijani, ter Drago Ružič, sicer predstavnik lokalne skupnosti.

Pred glasovanjem se je predstavil investitor in podal svoje poglede na sodelovanje in finančno podporo klubu. Ta želi prihodnost graditi na mladih, Muri pa namerava odpreti pot v Evropo. Steenbergen je povedal, da nameravajo v Muro letno investirati okrog 500.000 evrov.

Finančno stanje v klubu ni rožnato. Konec junija je imela Mura 700.000 evrov primanjkljaja, trenutno pa - po besedah predsednika Topiča - dolg znaša 500.000 evrov, medtem ko igralcem dolgujejo okrog 120.000 evrov. Izvoljen je bil tudi nadzorni odbor kluba, v katerem so Marko Martinuzzi, Robert Belec in Matej Puhan.