Nogomet: Majcen v Triglavu, Roj v Zavrču, Krka snubi Ranića

Čeprav je slovenska nogometna sezona že v polnem teku, prvoligaši še kar krepijo svoje igralske kadre.

Objavljeno
31. avgust 2013 00.12
jer*Maribor:Koper
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Kranjski Triglav se je v želji po obstanku med slovenskimi nogometnimi prvoligaši ojačal z dvema okrepitvama. Komaj 19-letni napadalec Luka Lavrinc, ki je v tej sezoni že dvakrat oblekel kranjski dres, je klubu obljubil triletno zvestobo, dosti bolj zveneč novinec pa je Luka Majcen, ki je podpisal enoletno pogodbo. Mož z (nekoč) nezamenljivo košato brado se je doslej na slovenskih tleh najbolj izkazal v dresu Rudarja, ko je bil v sezoni 2011/12 najboljši klubski strelec z desetimi goli, za njim pa je povsem ponesrečena sezona v Kopru, pri katerem je povečini grel klop, na igrišče pogosto vtekel v drugem polčasu in se zato ni niti enkrat vpisal med strelce. Sicer pa je 24-letni napadalec, otrok Interblocka, tudi nekdanji slovenski reprezentant do 21 let.

Odmevno okrepitev kuje tudi novi prvoligaš Krka: v Novo mesto naj bi se namreč preselil izkušeni, 31-letni zvezni igralec Saša Ranić, ki je člansko kariero začel pri Primorju, nase pred leti opozoril v dresu Gorice (v 105 dvobojih je prispeval 27 golov), na slovenskih tleh pa je nazadnje branil barve Olimpije, ki z njegovim učinkom ni bila pretirano zadovoljna, saj se ni vpisal med strelce. Primorec ima tudi že mednarodne izkušnje, doslej je branil barve švicarskega Chiassa in grških Verie, Kerkyre in v pretekli sezoni Panserraikosa.

Drugi novinec med elito Zavrč pa se še krepi. Zadnji znani svež obraz v moštvu je nekdanji nogometaš Olimpije, Rudarja in Maribora, 27-letni branilec Rok Roj, ki ga zadnji dve sezoni ni bilo videti na slovenskih zelenicah. Kruh si je namreč služil na Nizozemskem pri tamkajšnjem drugoligašu Wolendamu. To pa ni bila njegova prva mednarodna izkušnja, že v sezoni 2007/08 je namreč nosil dres avstrijskega WAC St. Andräja. Na izhodnih vratih Zavrča pa se je znašel Rok Buzeti, svojčas tudi član Mure, Nafte in Gorice, ki je v tej sezoni odigral tri ligaške obračune.