Nogometaši Maribora sinoči povečerjali, zdaj pa na delo

Premor za Mariborčane ni trajal niti dva tedna. Vtisi po šampionski sezoni in zasluženem slavju so še sveži.

Objavljeno
09. junij 2017 14.34
Nogometaši NK Maribor z navijači proslavljajo osvojitev naslova državnega prvaka, 27.5.2017, Maribor [nogomet, nk maribor, državni prvaki]
A. V., STA
A. V., STA
Maribor - Nogometaši slovenskih prvakov Maribora so se sinoči že tradicionalno dobili na večerji, kar pomeni le eno, začetek priprav na sezono 2017/18. Čeprav je nekaj posameznikov še manjkalo, nekateri so namreč na reprezentančni akciji za sobotno tekmo z Malto, je na zbor prišlo 26 igralcev, ki so danes ob 11. uri že opravili prvi skupni trening.

Premor za Mariborčane ni trajal niti dva tedna. Vtisi po šampionski sezoni in zasluženem slavju so še sveži, pred ekipo pa so že novi "vijol'čni" izzivi. Na zboru so sinoči manjkali Matej Palčič, ki je med udeleženci akcije članske reprezentance, Martin Kramarič in Dejan Vokić, ki sta med izbranci selekcije U-21. Ker pred potekom pogodb niso sklenjeni novi dogovori, Dare Vršič, Rodrigo Defendi, Sintayehu Sallalich in Milivoje Novaković za zdaj niso na seznamu predvidenih kandidatov za začetek priprav.

Strokovno vodstvo je zaželelo dobrodošlico 26 igralcem. Kot edini novinec v primerjavi s prejšnjo sezono se je predstavil francoski branilec Jean-Claude Billong, ekipi pa se je pridružil Sunny Omoregie, ki je končal igranje v Izraelu, kjer je bil kot posojeni igralec.

Trener ekipe Darko Milanič je ob robu današnjega treninga novinarjem zaupal, da je bilo premora hitro konec, a da so se vsi skupaj odpočili, da pa bo zdaj treba pljuniti v roke in pričeti z močnimi treningi od prvega dne priprav naprej.

"Vse skupaj je šlo zelo hitro mimo, a mislim, da smo se vsi dovolj dobro odpočili, da bomo od prvega dne zagrabili za delo. Prvih deset dni bomo trenirali doma, potem pa gremo v Moravske Toplice, kjer bomo še teden dni, že od naslednjega tedna pa nas čakajo pripravljalne tekme proti močnim tekmecem," je uvodoma povedal Milanič.

Primorec na štajerski klopi se bo trudil, da bo iz danih igralcev izvlekel maksimum. "Z moštvom, ki ga imam na razpolago, se od danes osredotočam na delo. Spremembe so zmeraj mogoče in ne delam si pretiranih preglavic, če se bo kaj spremenilo, se bomo prilagodili, zdaj pa bo delo prilagojeno tem, ki jih imam. Kar se tiče vseh, med te štejem Palčiča, ki je z reprezentanco, Hodžiča, Celarja, Štora, njim sem dal še nekaj premora, saj so do včeraj igrali za mlado ekipo in imajo dopust. Ko se nam bodo priključili, bomo popolni, če mislimo na Novakovića, Vršiča, pa je vse v njunih rokah, bomo videli, kaj bo čas prinesel," je morebitne odhode iz Ljudskega vrta komentiral Milanič.

V ekipi so pozdravili prvo okrepitev, Billong je v Maribor prišel iz velenjskega Rudarja, že prej pa si je izkušnje nabiral v ZDA in na Portugalskem. "Fant je prav gotovo pokazal, da ima potencial, zdaj je na njem, da izkoristi priložnost, ki jo bo imel skozi vsak trening. V njegovi govorici telesa sem videl, da bo priložnost zagrabil in izkoristil. Imam na voljo moštvo, ki bo dalo vse od sebe, da bo uresničilo visoke cilje kluba. Danes jih je na treningu 20, še štirje so odsotni, skupaj je to 24 igralcev, plus štirje vratarji. Kader je velik, a smo bistveno mlajši kot lani. Verjamem, da bomo naredili dobro delo in bili konkurenčni," je povedal mariborski strateg.

Tudi zdravstveni karton se izboljšuje. "Denis Šme in Marwan Kabha sta boljše, že trenirata z nami in smo optimisti. Če bo treba kaj spreminjati, bom vsakomur poiskal primerno mesto v ekipi," je še povedal Primorec. Ekipo v času priprav čakajo tudi številne pripravljalne tekme, trener je razkril, da med drugim prihajajo trije ruski prvoligaši.