Nogometna tržnica: Flamini se je vrnil k Arsenalu, Chelsea pripeljal Eto'oja

Londonski Arsenal se je okrepil z 29-letnim vezistom Mathieujem Flaminijem.

Objavljeno
29. avgust 2013 18.41
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Iz angleškega Arsenala so sporočili, da so v svoje vrste znova pripeljali 29-letnega vezista Mathieuja Flaminija, ki je za Londončane igral že med letoma 2004 in 2008.

Francoski nogometaš je zadnjih pet let igral za Milan, s katerim je v sezoni 2010/11 osvojil naslov državnega prvaka in leta 2011 slavil v italijanskem superpokalu, zdaj pa je Milančane zapustil brez odškodnine bo znova oblekel dres Arsenala, za katerega je nastopil na 153 tekmah.

»Lepo se je znova vrniti domo, zlasti zato, ker imam še nedokončane posle. Ko enkrat postaneš »topničar«, to ostaneš za vedno,« je ob ponovni pridružitvi Arsenalu dejal Flamini, ki je po Yayi Sanogu postal druga poletna okrepitev londonskega kluba.

Trener Arsenala Arsene Wenger ima v teh dneh velike preglavice zaradi številnih poškodb svojih varovancev, saj ne more računati na Mikela Arteto, Thomasa Vermaelena, Alexa Oxlada-Chamberlaina in Lukasa Podolskega, nekaj težav imata tudi Aaron Ramsey in Jack Wilshere, ki pa naj bi igrala na nedeljski prvenstveni tekmi s Tottenhamom.

Eto'o za leto dni k Chelseaju

Kamerunski napadalec Samuel Eto'o je iz Anžija prestopil k Chelseaju, s katerim je podpisal enoletno pogodbo. Izkušeni 32-letni Eto'o je v svoji karieri med drugimi igral za Mallorco, Barcelono in Inter, s kamerunsko reprezentanco pa je v letih 2000 in 2002 osvojil afriški pokal narodov.

»To ni bila težka odločitev, saj sem videl kakovost ekipe, poleg tega pa sem v preteklosti uspešno sodeloval z Josejem Mourinhom in sem z veseljem sprejel ponujeno priložnost,« je povedal Eto'o.

Pri Chelseaju so bili zelo dejavni med poletnim prestopnim rokom, med katerim so si zagotovili usluge Brazilca Williana, Nemca Andreja Schürrleja, Nizozemca Marca van Ginkla, Avstralca Marka Schwarzerja in Čilenca Cristiana Cuevasa. Trener londonske ekipe Jose Mourinho je javno izrazil željo po napadalcu Manchester Uniteda Waynu Rooneyju, ki pa zaenkrat ostaja pri angleških prvakih.